Băile Sărate din Ocna Mureș, de la vis la realitate!

“Joi, a mai fost făcut un pas important în împlinirea unui vis al locuitorilor oraşului Ocna Mureş şi – de ce nu? – al locuitorilor din judeţul Alba. Reuniţi în şedinţă comună, consilierii judeţeni şi cei ai Consiliului Local Ocna Mureş au aprobat înființarea societății comerciale care va gestiona activitatea Bazei de tratament și agrement din localitate. Investiţia, în valoare de aproximativ 6,7 milioane de euro în construcții și un milion de euro în dotări interioare, medicale de specialitate și HORECA, cu participare financiară egală între Consiliul Local Ocna Mureș și Consiliul Județean Alba, va fi introdusă în curând în circuitul turistic și balnear al României.

Astfel, nu doar că un loc emblematic pentru oraşul Ocna Mureş şi pentru judeţul Alba îşi va recăpăta strălucirea sub semnul modernităţii, dar se va aşeza ca un punct de reper în peisajul turistic şi balnear naţional. Baza de la Ocna Mureş va deservi cele două componente, de tratament şi de agrement, urmând ca Băile Sărate Ocnişoara, ce vor fi reamenajate de către Consiliul Judeţean Alba cu scopul de agrement, să completeze acest peisaj şi să dea noi valenţe turismului de profil din această zonă. Cei prezenţi, consilieri judeţeni şi locali, reprezentanţi ai aparatelor de specialitate ale celor două instituţii, reprezentanţi ai constructorului, dar şi alţi invitaţi, au avut ocazia să facă un prim tur al complexului.”, a declarant președintele CJ Alba, Ion Dumitrel.

Marius Hațegan, vicepreședintele Consiliului Județean Alba a precizat, la rândul său, următoarele: “Un nou început pentru orașul Ocna Mureș! Băile Sărate au fost finalizate, în parteneriatul dintre Consiliul Județean Alba și Orașul Ocna Mureș. Astăzi, în ședința comună a Consiliului Județean Alba și Consiliul Local Ocna Mureș, a fost înființată societatea care va administra activitatea Băilor Sărate.”

 

 

Despre Redacția ProAlba 32124 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*