Baia publică din Aiud a fost inaugurată în prezenţa partenerilor din Geneva

La Aiud a fost inaugurată, de curand, baia publică, o investiţie derulată de autorităţile locale, în parteneriat cu Asociaţia Mesemrom din Geneva şi Instituţia Prefectului Judeţului Alba, care a asigurat legătura între cei doi parteneri. Construită într-una din fostele centrale termice de cartier din Microraion, în clădirea unde funcţionează şi centrala termică ce deserveşte Centrul Bugetar „Axente-Sever”, şi în baza Acordului de Parteneriat semnat între părţi în martie 2010, baia publică este prevăzută cu 10 cabine de duş, dintre care 7 sunt pentru femei şi 3 pentru bărbaţi, 5 maşini de spălat şi 5 maşini de uscat haine, precum şi o sală de conferinţe. Investiţia, de ale cărei servicii vor putea beneficia toţi aiudenii începând din luna aprilie, a costat 609.769,39 lei, respectiv circa 150.000 euro, din care municipalitatea aiudeană a plătit 335.179,63 lei, iar partenerul elveţian al autorităţilor locale 274.589,76 lei.

Conducătorul delegaţiei elveţiene, Doris Leuenberger, s-a arătat încântată de investiţia realizată, felicitând autorităţile locale din Aiud pentru felul în care au lucrat şi subliniind faptul că din partea Asociaţiei Mesemrom ar exista disponibilitatea asigurării unor fonduri suplimentare cu care baia publică să fie dotată cu uscătoare de păr şi un ascensor pentru persoanele cu handicap, propunere care a venit, în cadrul festivităţii de inaugurare, chiar din partea reprezentanţilor Primăriei Aiud. Din luna aprilie, după ce Consiliul Local va aproba tarifele pentru utilizarea serviciilor băii publice, tarife diferenţiate în funcţie de veniturile utilizatorilor, baia se va deschide pentru toţi cetăţenii Aiudului. Serviciul Public de Asistenţă Socială este cel care administrează obiectivul, al cărui orar va fi stabilit tot de către aleşii locali.

„Parteneriatul dintre noi şi Asociaţia Mesemrom, prin Biroul Judeţean pentru Romi din cadrul Instituţiei Prefectului, este unul corect. Le mulţumesc partenerilor noştri pentru contribuţia materială, experienţa şi implicarea lor, dar şi celor din aparatul de specialitate al primarului care au muncit pentru ca această investiţie, atât de importantă, să fie finalizată corespunzător. Pe lângă cabinele de duş şi maşinile de spălat şi uscat rufe, există aici şi o sală de conferinţe, unde oamenii se pot aduna să socializeze dacă doresc, iar, din reacţiile cetăţenilor care au venit deja să vadă cum arată baia publică, am avut încă o dată satisfacţia lucrului bine făcut. Sper că şi pe viitor vom derula parteneriate atât cu Asociaţia Mesemrom din Geneva, cât şi cu alte asociaţii, fundaţii, instituţii, pentru derularea unor investiţii importante pentru Aiud, iar din acest punct de vedere, avem de acum şi ADI „Alba de Jos” care, din momentul în care va deveni funcţională, îşi va demonstra la rândul ei beneficiile”, a precizat Mihai Horaţiu Josan, primarul municipiului Aiud.

поисковый аудит сайтовкак взломать страницу в одноклассниках с телефона

Despre Redacția ProAlba 35073 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*