Azi începe controlul la unitățile de învățământ din Alba

Prefectul Dan Coriolan Simedru şi subprefectul Cornel Murg au lansat astăzi acţiunea de control la unităţile de învăţământ din judeţul Alba, pentru verificarea modului în care acestea sunt pregătite pentru începerea anului şcolar 2012-2013.

În baza ordinului emis de prefect, echipele mixte de control sunt formate din reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului-Judeţul Alba, ai Inspectoratului Şcolar Judeţean, ai Poliţiei şi ai Direcţiei de Sănătate Publică Alba. Controlul va fi efectuat pe 3 trasee: Blaj-Teiuş-Aiud-Ocna Mureş, Zlatna-Abrud-Cîmpeni-Baia de Arieş şi Alba Iulia-Sebeş-Cugir.

„Sunt convins că nici directorii unităţilor de învăţământ, nici consiliile locale nu se află pentru prima dată în faţa unui nou an şcolar şi, deci, sunt conştienţi de responsabilităţile pe care le-au avut de îndeplinit până acum, pentru ca anul şcolar să înceapă în cele mai bune condiţii pentru toţi elevii din judeţul Alba. În ciuda dificultăţilor financiare cu care se confruntă toată lumea, şi chiar dacă anul acesta pregătirea spaţiilor pentru clasa 0 a necesitat mai multe eforturi, am încrederea că, pentru toţi factorii responsabili, asigurarea condiţiilor propice de studiu pentru elevii noştri este o prioritate. Am demarat acest control, pentru că vrem să vedem cum începe noul an şcolar”, a precizat Dan Coriolan Simedru, prefectul judeţului Alba.

Acţiunea de control este coordonată de către subprefectul Cornel Murg şi are ca obiective verificarea modului de îndeplinire a condiţiilor sanitare, a celor de studiu, precum şi siguranţa în şcoli. Atât prefectul cât şi subprefectul judeţului Alba consideră că autorizaţiile sanitare de funcţionare ale unităţilor de învăţământ sunt esenţiale, pentru că igiena în şcoli este o prioritate.

„Asigurarea celor mai bune condiţii de igienă posibile în şcoli este, în opinia mea, o situaţie de urgenţă, sens în care, în urma controlului pe care îl vom finaliza vineri, 14 septembrie 2012, voi convoca, dacă se va impune, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, în vederea stabilirii unor măsuri, acolo unde va fi cazul, de modernizare a dotărilor unităţilor de învăţământ, întrucât, acolo unde există alimentare cu energie electrică, condiţiile de igienă pot fi îmbunătăţite. Voi avea o discuţie şi cu Consiliul Judeţean Alba, în vederea alocării de fonduri pentru aceste lucrări, dacă se vor dovedi necesare şi sustenabile, în funcţie şi de adresabilitatea şcolilor, şi sunt sigur că vor putea fi, în viitorul apropiat, identificate fonduri care să fie alocate acestui scop. Cred că investiţia în educaţie nu este perisabilă, ci trebuie să ne preocupe în permanenţă pe toţi şi în egală măsură” a adăugat prefectul Dan Coriolan Simedru.

Concluziile controlului la unităţile de învăţământ vor fi făcute publice vineri, 14 septembrie, în cadrul conferinţei de presă care va avea loc la Instituţia Prefectului-Judeţul Alba, la ora 12:00, în sala 110.оптимизация сайта прайс

Despre Redacția ProAlba 38454 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*