Atenție la drum! RECOMANDĂRI din partea IPJ Alba pentru conducătorii auto

Inspectoratul de Poliție Județean Alba recomandă tuturor conducătorilor auto să respecte cu strictețe regulile de circulație, semnificația indicatoarelor, îndrumările agenților de circulație și să-și echipeze în mod corespunzător autovehiculele. 

Pentru prevenirea producerii accidentelor rutiere, pe fondul condițiilor meteorologice nefavorabile, conducătorii auto trebuie să acorde o atenție deosebită modulul în care circulă, pentru că poartă nu doar responsabilitatea siguranței lor, ci și a celorlalți participanți la traficul rutier.

Pentru o călătorie lipsită de evenimente neplăcute, Inspectoratul de Poliție Județean Alba recomandă, conducătorilor auto, adoptarea unei conduite preventive și respectarea câtorva sfaturi:

  • Adaptați permanent viteza de rulare la condițiile de drum și de trafic! Circulați cu viteză redusă atât în localități, cât și în afara lor, când partea carosabilă este umedă sau acoperită cu polei, zăpadă, gheață sau mâzgă!
  • Folosiți luminile de întâlnire, inclusiv pe timpul zilei!
  • Acționați din timp ștergătoarele de parbriz. Câteva momente de circulație fără vizibilitate pot fi fatale!
  • În condițiile unui trafic aglomerat, păstrați-vă calmul, nu uitați de politețea rutieră și nu blocați intersecțiile. De asemenea, nu vă angajați în depășirea unei coloane de autovehicule fără a avea o bună vizibilitate.
  • Păstrați o distanță de siguranță față de autovehiculul care circulă în față!
  • Curățați în permanentă farurile și blocurile de semnalizare și folosiți corespunzător instalația de ventilație – climatizare!
  • Informați-vă cu privire la condițiile meteo și tronsoanele de drum pe care le veți parcurge. Echipați-vă mașina corespunzător!

Inspectoratul de Poliție Județean Alba reamintește că legislația în vigoare nu condiționează utilizarea anvelopelor de iarnă de o anumită dată calendaristică, ci de starea părții carosabile, respectiv atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei.

De asemenea, în aceste condiții, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

Nerespectarea acestor obligații se sancționează cu amendă între 9 și 20 de puncte amendă. În afară de sancționarea cu amendă, se reține certificatul de înmatriculare/înregistrare al autovehiculului, eliberându-se o dovadă înlocuitoare, fără drept de circulație.

Despre Redacția ProAlba 35931 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*