Atenție! În Alba, înșelăciunile prin intermediul telefonului sunt la modă

telefon fixÎn cursul zilei de luni, 3 februarie, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba au fost sesizaţi prin 112, de mai mulţi cetăţeni, în special din municipiul Alba Iulia, cu privire la faptul că au fost apelaţi pe telefonul fix, de către persoane care s-au recomandat ca fiind reprezentanţii unor companii şi care le-au comunicat faptul că sunt câştigătorii unor premii în bani. Apelanţii au condiţionat intrarea în posesia premiului de depunerea unei sume de bani într-un cont, reprezentând o taxă notarială. Persoanele apelate nu au dat curs solicitărilor şi au sesizat imediat poliţia. În prezent sunt efectuate cercetări pentru identificarea autorilor şi tragerea lor la răspundere, sub aspectul comiterii infracțiunii de tentativă de înşelăciune.

Polițiștii recomandă tuturor cetăţenilor să fie sceptici atunci când sunt anunţaţi din senin, prin telefon, că au câştigat bunuri şi sume importante de bani.

–          Nu răspundeţi unor solicitări prin care vi se cere să depuneţi diverse sume de bani într-un anumit cont sau să cumpăraţi cartele telefonice pre-pay şi să transmiteţi codurile de reîncărcare, pentru a intra în posesia unor aşa-zise premii.

–          Adresaţi-vă de urgenţă celei mai apropiate unităţi de poliţie

Despre Redacția ProAlba 30760 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*