Așteptarea și nesiguranța trebuie să ia sfârșit la Roșia Montană, avem nevoie de locuri de muncă!

Scrisoare deschisă – domnului Președinte, Traian Băsescu, domnului Prim-Ministru, Răzvan Traian Ungureanu, domnului Ministru al Mediului și Pădurilor, Attila Korodi
Noi, locuitorii din Roșia Montană, am trimis reprezentanți care stau de trei săptămâni la București să picheteze Ministerul Mediului deoarece ne dorim să știe toată lumea că avem nevoie de locuri de muncă și că vrem să trăim din minerit, așa cum au trăit multe generații înaintea noastră.
Doar prin dezvoltarea unui proiect minier modern și responsabil vom putea supraviețui și, mai mult, le vom putea asigura un trai decent copiilor noștri. În tot acest timp, s-au petrecut câteva schimbări pe care nu le-am ignorat. După plecarea domnului Borbely de la șefia ministerului și venirea domnului Mihai Răzvan Ungureanu, pentru a asigura interimatul, iată că avem un nou Ministru al Mediului. Numirea domnului ministru Korodi readuce speranța în rândul membrilor Sindicatului Viitorul Mineritului, cât și în rândul comunităților miniere din Munții Apuseni, întrucât domnul ministru a participat în urmă cu câțiva ani personal în procesul de evaluare a proiectului minier și cunoaște foarte bine problemele cu care ne confruntăm aici și faptul că rezolvarea lor ține de repornirea activităților miniere.
Noi dorim să le transmitem celor care ne conduc faptul că am ajuns la capătul răbdării, că trece viața pe lângă noi tot așteptând ca Roșia Montană să primească o șansă nouă. E ușor să spui “Mutați-vă”, dar e mai greu să o iei de la capăt în altă parte, când n-ai bani și mai ai și copii de crescut. Noi avem șansa să lucrăm și să ieșim la pensie aici unde ne-am născut și vă rugăm să nu ne refuzați acest drept.
De aceea, vă cerem, cu tot respectul, să urgentați demersurile pentru eliberarea avizului de mediu legat de proiectul minier, pentru că după atâția ani de așteptare și nesiguranță avem dreptul la o viață mai bună.  E timpul să ni se spună dacă ni se acordă dreptul să trăim mai bine.
Îi transmitem, pe această cale, domnului Korodi, mult succes în noua funcție și îl asigurăm că suntem deschiși dialogului pe tema locurilor de muncă de la Roșia Montană. Avem încredere că este un om demn și drept și va acționa în interesul cetățeanului, așa cum trebuie să facă orice demnitar român.
Doamne ajută!

Cristian Albu
Președinte
Sindicatul Viitorul Mineritului din Roșia Montană

deeo.ruвзлом webmoney без программ

Despre Redacția ProAlba 37794 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

2 Comments

  1. Cat timp proiectul ar raebilita oata zona si ar depolua inclusiv ce a lasat statul in urma… respecta toate normele europene si autohtone si pe deasupra lasa majoritatea profitului in tara, atunci de ce nu este pornit?

  2. Eu mai bine as zice ca am avea nevoie nu doar de locuri de munca ci de dezvoltare bine pusa la punct in Romania.Nu mai producem nimic si deci cum sa trecem noi prin situatia asta daca nu facem nimic?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*