Astăzi: „Cafeneaua Publică” la Alba Iulia. Prima activitate din cadrul proiectului „A.Z.I.M.U.T.”

cafenea publicaEchipa „MOZAIC”, formată din liceeni din Seminarul Teologic Ortodox „Sf. Mitropolit Simion Ștefan”, Colegiul Național „Horea Cloșca și Crișan” și Colegiul Economic „Dionisie Pop Marțian” voluntari în cadrul Asociației Absolvenţilor Universităţii „1 Decembrie 1918” Alba Iulia, organizează marți, 6 mai, de la orele 17.00, la ArtCafe Downtown, prima activitate a proiectului „A.Z.I.M.U.T.”, și anume „Cafeneaua Publicã”. Proiectul este finanțat de Fundația Comunitară Alba prin Programul YouthBank.

Proiectul nostru a pornit de la ideea că tinerii din ziua de azi au nevoie de moduri noi de a-şi petrece timpul liber intr-un fel cat mai productiv. În acest sens ne-am gandit ca în cadrul proiectului A.Z.I.M.U.T. (Ambiţie, Zâmbet, Implicare, Motivaţie, Utilitate, Timp) să le oferim tinerilor o direcţie (un azimut) în ceea ce priveşte orientarea lor în lumea activităţiilor extraşcolare. Proiectul a fost lansat vineri, 25 aprilie. Cafeneaua publicã este o metodã de educaţie nonformalã, o metodă de dialog activ, schimb de informaţii şi găsire de soluţii creative de acţiune.  Atmosfera relaxată a unei cafenele stimulează gândirea liberă şi creatoare, implicarea în dialog a tuturor participanţilor, chiar şi a celor mai timizi. Oportunitatea de a-i cunoaşte pe cei care au un cuvânt de spus pe un anumit subiect, posibilitatea de a interacţiona cu toţi aceştia şi generarea de idei noi sunt avantaje evidente ale folosirii acestei metode. Tema cafenelei publice organizate de noi este „Activitãţile extraşcolare”.

Urmãtoarele activitãţi sunt: petrecerea de strângere de fonduri „Liceeni”, Ziua Sportului şi cea mai importanta activitate a proiectului Tabara A.Z.I.M.U.T..

Motto-ul echipei: „Munca în echipă este abilitatea de a lucra împreună pentru atingerea unui țel comun, acel ceva care permite oamenilor obișnuiți să realizeze lucruri neobișnuite.” John Maxwell.

Aşa că vă invităm alaturi de noi pentru că împreună să începem să clădim o comunitate mai bună.

Programul YouthBank Alba are ca principali parteneri locali Consiliul Local și Primăria Municipiului Alba Iulia, Dacia Market și Giro, fiind coordonat la nivel naţional de Asociaţia pentru Relaţii Comunitare.

Despre Redacția ProAlba 35838 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*