Aproape 2500 de obiecte pirotehnice confiscate. Un minor, printre cei care au încălcat legea

La data de 21 decembrie 2023, polițiștii din Alba au continuat activitățile pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale privind deținerea și folosirea articolelor cu conținut pirotehnic. În cadrul activităților desfășurate au fost confiscate 2.433 de articole pirotehnice din categoriile F1, F2, F3, F4 și P1 și au constatat, în flagrant, 3 infracțiuni de efectuarea, fără drept, de operațiuni cu articole pirotehnice.

De exemplu, un tânăr de 17 ani, din comuna Doștat, este cercetat pentru efectuarea de operațiuni cu articole pirotehnice, fără drept, întrucât ar fi achiziționat, de pe internet, astfel de articole, pe care le-ar fi oferit, spre vânzare, altor minori din comună. Polițiștii au ridicat, de la acesta, 600 de articole pirotehnice, în vederea continuării cercetărilor.

Peste 250 de articole pirotehnice, din categoriile F2, F3 și F4 au fost ridicare de polițiștii din Cugir de la alți minori din Cugir și Vinerea. Alte 1.538 de articole pirotehnice din categoriile P1,F1 și F4 au fost ridicate de la un minor din comuna Almașu Mare. Din primele cercetări a rezultat că acesta le-ar fi achiziționat, de pe internet, cu acordul părinților.

Inspectoratul de Poliție Județean Alba revine cu atenționarea legată de pericolul reprezentat de utilizarea necorespunzătoare a articolelor cu conținut pirotehnic. 

Pe lângă pagubele materiale, acestea pot produce vătămări corporale cu consecințe deosebit de grave. 

Stimați părinți, supravegheați copiii cu atenție, deoarece aceștia pot fi expuși la accidente cauzate de folosirea artificiilor și petardelor și pot suferi răni care pot cauza infirmități permanente.

Despre Redacția ProAlba 36834 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*