Aproape 1.000 de sebeșeni au semnat pentru reducerea tarifelor la apa și canalizare în prima zi a campaniei PSD. Comunicat de presă

Situația privind apa potabilă și canalizarea este, cred și sper, clară pentru toată lumea: tarifele exorbitante, cele mai mari din regiune, sunt din cauza PNL Alba și aici, mă refer, la Dorin Nistor, în calitate de președinte al Asociației APA Alba, Ion Dumitrel, în calitate de președinte al Consiliului Județean Alba și Ștefan Bardan, în calitate de director al APA CTTA Alba, pus de PNL în această funcție.

Legea este cât se poate de limpede: Asociația de Dezvoltare Intercomunitară APA Alba, din care fac parte în majoritate covârșitoare primari ai PNL ALBA, elaborează strategia de tarifare, în vreme ce ANRSC o aprobă, fiind o instituție cu rol de reglementare. ANRSC ar fi aprobat strategia și dacă tarifele nu ar fi crescut la fel de mult. Însă, în acest caz, șefii PNL ai APA CTTA Alba nu s-ar fi putut îmbogăți.

Astăzi, la Sebeș, am amplasat cortul pentru a strânge cât mai multe semnături pentru petiția inițiată cu scopul de a reduce tarifele la apă potabilă și canalizare. Acest lucru este posibil: deoarece avem tarife la apă mai mari decât Sibiu, Cluj-Napoca, Târgu Mureș sau București. Este o minciună că tarifele, în Sebeș, nu pot fi scăzute. La fel cum Dorin Nistor a mințit când a spus, public, că nu este de acord cu creșterea tarifelor la apă (februarie 2023), iar circa 6 luni mai târziu, a votat PENTRU majorarea acestor tarife. Petiția a fost semnată, în prima zi, de aproape 1.000 de persoane, spre disperarea lui Dorin Nistor, care a trimis Poliția Locală la cortul PSD Sebeș.

Legea nu prevede un minim și maxim pentru tarifele la utilități și se aplică pe tot teritoriul țării. APA CTTA Alba nu mai poate invoca creșterea tarifelor pentru realizarea de investiții deoarece serviciile continuă să fie precare. Un lucru e sigur: în ciuda bogatului bazin hidrografic de care beneficiem, PNL a instituit tarife de lux la apă potabilă și canalizare, mai mari decât în toate cele 7 județe vecine.

Continuăm eforturile pentru scăderea tarifelor la aceste utilități!

Radu Cristian, președinte PSD Sebeș

Despre Redacția ProAlba 38064 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*