Apel către locuitorii județului Alba, privind folosirea rațională a apei în perioada de secetă

Având în vedere perioada de secetă accentuată, SC APA CTTA SA ALBA face apel către toți beneficiarii serviciului să folosească în mod rațional apa potabila, deoarece din cauza folosirii acesteia in mod iresponsabil, consumul de apă crește, iar resursele de apă din rezervoarele de înmagazinare se epuizează cu rapiditate, fiind necesara refacerea periodica a acestora.

Sistemul de alimentare funcționează la capacitate maximă, dar cu toate acestea, consumul este foarte mare, ceea ce duce la imposibilitatea încărcării complete a rezervoarelor multor localități din zona rurală, care să permită funcționarea capacităților de pompare.

Ținând cont de aceste aspecte, adresăm un apel insistent cetățenilor să utilizeze responsabil apa potabilă și să fie constienți de faptul că fac parte dintr-o comunitate si folosind apa potabilă în orice alt scop (activităţi de agrement, activităţi agricole, irigatul grădinilor, spălatul teraselor, curţilor, pavajelor), poate conduce la posibilitatea ca cei aflați la capetele de rețea să fie privați de dreptul vital de a avea minimul de apă pentru necesități casnice, sau o vor avea cu o turbiditate mărită, datorită aceluiași motiv. Pentru udarea grădinilor sau a spațiilor verzi, spălarea autovehiculelor, etc utilizați apa din alte surse ( foraje proprii, puțuri, fântâni).

Apa nu este un produs comercial, ci un bun comun și o resursă limitată care trebuie protejată și utilizată într-un mod sustenabil.

Vă mulțumim pentru înțelegere și colaborare!

Despre Redacția ProAlba 38419 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*