APEL către locuitorii județului Alba. Nu folosiți apa potabilă în scopuri agricole!

Adresam un apel insistent abonatilor nostri sa reduca la minim utilizarea apei potabile pentru scopuri agricole si de gradinarit, utilizand pe cat posibil apa din alte surse (fantani, puturi etc.). Ne adresam si autoritatilor locale, ca administratori ai spatiilor verzi publice, si ii rugam sa ne sprijine în corecta informare a locuitorilor cu privire la utilizarea apei potabile in alte scopuri decat cele pentru satisfacerea nevoilor strict gospodaresti.

Operatorul depune toate eforturile pentru a asigura furnizarea apei potabile tuturor consumatorilor, dar poate întâmpina dificultăți în asigurarea serviciului de alimentare cu apă potabilă în multe din localitățile în care operează, tocmai din acest motiv.

Daca utilizatorii nu fac eforturi de a reduce consumul de apa potabila pentru agricultura, exista posibilitatea ca cei aflati la capetele de retea sa fie privati de dreptul vital de a avea minimul de apa pentru spalat, baut si alte necesitati minime, sau o vor avea cu o turbiditate marita, datorita aceluiasi motiv.

Reamintim tuturor utilizatorilor ca legislatia in vigoare descurajeaza utilizarea apei potabile distribuita prin retelele publice in alte scopuri decat pentru satisfacerea nevoilor strict gospodaresti. Aceste prevederi sunt incluse în Ordinul nr.88/2007 al ANRSC pentru aprobarea Regulamentului-cadru al serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare (art. 229) Utilizați rațional apa, nu o irosiți! Folosiți apa potabila cu măsură!, transmit reprezentanții APA CTTA.

APEL către locuitorii județului Alba. Nu folosiți apa potabilă în scopuri agricole!
Despre Redacția ProAlba 35877 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*