Amendă de 7.000 de lei pentru un bărbat din Sebeș, în Noaptea de Ajun. S-a îmbătat, și-a înjurat vecinii și a intrat în conflict cu jandarmii

jandarmiÎn perioada 24 – 27 decembrie echipajele de jandarmerie au fost prezente în toate zonele cunoscute cu potenţial criminogen şi, alături de celelalte structuri cu atribuţii în asigurarea măsurilor de ordine şi siguranţă publică, au acţionat pentru descurajarea comportamentelor contrare prevederilor legale. Peste 250 de jandarmi s-au aflat la serviciu în această perioadă, iar prezenţa acestora a contribuit la prezervarea climatului de normalitate civică astfel încât cetăţenii au putut petrece în linişte Naşterea Domnului.

Tulburarea liniştii vecinilor şi scandalurile în locuri publice au fost faptele antisociale cele mai frecvente care au necesitat intervenţia jandarmilor. În urma acestora 13 persoane au fost sancţionate contravenţional, fiind aplicate 5 avertismente scrise şi 9 amenzi în valoare totală de 8300 de lei. Două dintre acestea, în valoare de 1000, respectiv 6000 lei, urmează să fie plătite de un bărbat din Sebeş care în Noaptea de Ajun, aflat în avansată stare de ebrietate, şi-a deranjat vecinii de apartament, i-a înjurat şi i-a ameninţat cu acte de violenţă după care a încercat să împiedice un echipaj de jandarmerie să intervină într-un bloc vecin, unde era în plină desfăşurare un conflict conjugal.

Jandarmii montani s-au aflat în dispozitiv şi, ca de fiecare dată, au fost pregătiţi să acţioneze pentru ajutarea celor aflaţi în dificultate în zona montană a judeţului. Din fericire, turiştii au respectat atât normele legale cât şi regulile muntelui nefiind înregistrate solicitări de intervenţie a structurilor montane.

Reamintim cetăţenilor că pot apela cu încredere, în orice situaţie, la ajutorul echipajelor de jandarmerie, atât prin contact direct cât şi prin apelarea numărului unic de urgenţe – 112.

Despre Redacția ProAlba 32744 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

2 Comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*