Alba: Zeci de controale pentru combaterea delictelor silvice. Lemn confiscat și amenzi de peste 10.000 de lei

În urma unor controale efectuate în teren, polițiștii specializați în combaterea delictelor silvice, împreună cu specialiști ai Gărzii Forestiere, jandarmii și lucrători din cadrul ocoalelor silvice, au confiscat 177 de metri cubi de material lemnos și au aplicat amenzi în valoare de 10.090 lei. 

În perioada 14-15 octombrie 2020, polițiștii Serviciului de Ordine Publică – Biroul de Combatere a Delictelor Silvice din Inspectoratul de Poliție Județean Alba, împreună cu silvicultori din cadrul Gărzii Forestiere Cluj, jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Alba și lucrători din cadrul ocoalelor silvice au efectuat controale în teren pentru prevenirea și combaterea tăierilor ilegale de arbori și a faptelor ilegale privind exploatarea, circulația, depozitarea și comercializarea materialului lemnos.

Astfel, polițiștii au efectuat 55 de controale în teren, au verificat 142 de mijloace de transport și  au constatat 12 infracțiuni.

Au fost aplicate 56 de sancțiuni contravenționale, din care 18 la Legea 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice și restul la alte acte normative.

Au fost confiscați 177 de metri cubi de material lemnos și au fost aplicate amenzi în valoare de 15.090 lei. 

De exemplu, în urma controlului efectuate la o societate comercială din Abrud, s-a constatat că reprezentanții acesteia ar fi întocmi un număr de 8 avize primare, pentru însoțirea materialului lemnos, fără ca societatea comercială să dețină puncte de lucru sau depozite temporare în locurile din care au fost emise aceste avize.

Astfel ar fi fost expediat, în mod ilegal, 100 de metri cubi de material lemnos, motiv pentru care polițiștii au dispus confiscarea valorică a întregii cantități și au luat măsura sancționării contravenționale a societății comerciale, în conformitate cu prevederile Legii 171 din 2010, cu amendă în valoare de 3.000 de lei.

Despre Redacția ProAlba 32753 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*