Alba: Vreme extrem de rece până în 2 ianuarie. Temperaturile pot coborî chiar și la -25 grade Celsius

gerÎn data de 30 decembrie a fost emisă de către Administaţia Naţională de Meteorologie o informare meteorologică cu următorul conţinut:

În intervalul 30 decembrie 2014, ora 20.00 – 02 ianuarie 2015, ora 10.00, în judeţul Alba vremea ca fi deosebit de rece, geroasa mai ales in cursul noptilor si al diminetilor. Temperaturile minime vor cobori frecvent sub – 15 grade, iar izolat chiar sub – 25 grade. Maximele diurne vor fi preponderent negative si se vor incadra in general , intre -10 si 0 grade.”

Ca urmare a informarii meteorologice, a Dispoziției Departamentului pentru Situații de Urgență și a Dispoziției comune, privind gestionarea situațiilor de urgență generate de fenomenele meteorologice periculoase specifice perioadei de iarnă, Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Alba a fost convocat în ședință extraordinară, în cadrul căreia au fost stabilite măsuri și sarcini pentru autoritățile publice județene și locale si pentru serviciile publice deconcentrate și descentralizate de la nivelul județului Alba, cu atribuții în gestionarea situațiilor de urgență specifice sezonului de iarnă.

Discuțiile s-au axat în special, pe măsurile și acțiunile necesare asigurării unui răspuns eficient pentru protejarea vieții pe timpul temperaturilor scazute.

Pentru depistarea la timp şi luarea măsurilor imediate, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Unirea” al judetului Alba, roagă cetățenii care au cunoștință despre persoane fără adăpost, persoane izolate, vârstnice sau bolnave sau persoane care locuiesc in spatii fara incalzire, care pot fi puse în pericol de temperaturile foarte scăzute, să anunţe imediat autoritatiile locale şi prin numărul unic de urgenta 112, I.S.U. Alba.

Despre Redacția ProAlba 32124 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*