Alba: Polițiștii de investigare a criminalității economice au ridicat produse, în valoare de peste 23.000 de lei, susceptibile a fi contrafăcute

În perioada 20 – 22 decembrie 2021, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba au desfășurat o acțiune care a avut ca scop prevenirea și combaterea comerțului cu produse contrafăcute.

În această perioadă, au fost efectuate verificări la 21 de societăți comerciale, iar în urma acestora au fost constatate 4 infracțiuni, au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale, în valoare de 2.700 de lei și au fost ridicate, în vederea confiscării, 283 de articole susceptibile a fi contrafăcute, care urmau să fie comercializate.

De exemplu, cu ocazia unui control efectuat la punctul de lucru din Alba Iulia al unei societăți comerciale, au fost identificate 244 de articole vestimentare (îmbrăcăminte și încălțăminte), în valoare de 16.780 lei, susceptibile a fi contrafăcute.

În cauză, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punerea în circulaţie a unui produs având o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată, fapte prevăzute de art. 90 din Legea 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice.

La acțiunile desfășurate au participat reprezentanți ai Comisariatului pentru Protecția Consumatorilor Alba, specialiști din cadrul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Alba, reprezentanți ai Agenției Naționale pentru Resurse Minerale  – Compartimentul Inspecție Teritorială Alba, comisari din cadrul Gărzii de Mediu – Comisariatul Alba și inspectori din cadrul Sistemului de Gospodărire a Apelor.

Despre Redacția ProAlba 32123 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*