Alba: Noi sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor de protecție sanitară

Inspectoratul de Poliție Județean Alba a continuat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Sub coordonarea Instituției Prefectului, au continuat, în sistem integrat, acțiunile de verificare cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în scopul prevenirii răspândirii virusului Covid 19.

În ultimele 48 de ore, la activitățile desfășurate au participat, în medie, zilnic, 160 de polițiști și polițiști locali, alături de jandarmi, lucrători din alte instituții cu atribuții în domeniul verificări modului de respectare a normelor de prevenire a răspândirii noului coronavirus și au fost controlate 78 de societăți comerciale/ persoane fizice autorizate, 77 de mijloace de transport în comun și au fost legitimate 3.245 de persoane.  De asemenea, au fost verificate 87 de obiective de interes precum restaurante, fastfood-uri,  hoteluri, pensiuni, cabane și alte spații de cazare.

Echipele de control au depistat și sancționat 33 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală și una care nu a respectat interdicțiile de deplasare.

De exemplu, cu ocazia unei acțiuni punctuale, organizată în data de 31 decembrie 2020, la Alba Iulia, au fost verificate 21 de societăți comerciale, legitimate 112 persoane și au fost aplicate 4 sancțiuni pentru nerespectarea regulilor de protecție sanitară.

În aceeași zi, la Aiud, au fost legitimate 114 persoane, 3 dintre acestea fiind sancționate pentru nerespectarea normele de protecție sanitară.

Stimați cetățeni, este important să avem un comportament responsabil, să conștientizăm că acțiunile noastre îi pot afecta pe ceilalți și să respectăm efortul comun pentru limitarea răspândirii SARS-COV-2.

Acțiunile de control vor continua.

 

 

Despre Redacția ProAlba 30700 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*