Alba Iulia se pregătește să devină unul dintre primele orașe din România care dorește să adopte o strategie locală în industriile creative și culturale

creatives conquerPotrivit municipalității, Alba Iulia e pe cale de a da o importanță mai ridicată industriilor creative și culturale. În cadrul proiectului sunt încurajate inițiativele îndrăznețe.

„Albaiulienii au motive serioase să se bucure! Un fenomen nou e pe cale să ia naștere în Alba Iulia, mai exact industriile creative și culturale pot deveni o nouă sursă de dezvoltare și de identitate culturală a orașului. Tinerii designeri, urbaniști, pictori, muzicieni, arhitecți, artiști, IT-iști autohtoni se pot reuni sub umbrela unei noi strategii. Creativii cuceresc una dintre cele mai mari cetăți din Europa (Creatives Conquer one of the largest Citadels of Europe) este titlul unui proiect pilot depus spre finanțare de către Municipiul Alba Iulia în cadrul programului Advocate Europe, în colaborare cu parteneri naționali și internaționali specializați în domeniul industriilor creative. Programul Advocate Europe încurajează cele mai îndrăznețe inițiative și idei de proiecte care stimulează și consolidează coeziunea de la nivel european. Astfel, întâlnirea industriilor creative, cel mai nou trend la nivel național și european, cu spațiul patrimonial unic, fac din Alba Iulia un posibil centru avangardist de dezvoltare culturală și antreprenorială.

Strategia propusă prin proiect ar avea un impact imediat în viața de zi cu zi, iar albaiulienii se vor putea implica în viața Cetății. Investițiile în cetatea Alba Carolina se completează acum printr-un proiect concret și relevant de implementare a unei strategii focusate pe business, locuri de muncă și diversitate economică.”, se arată pe site-ul municipalității.

Puteți susține proiectul printr-un vot AICI, până în 16 martie 2016, ora 12.00, pentru mai multe șanse de a câștiga votul comunității. Pentru informații actualizate, puteți accesa site-ul www.advocate-europe.eu.

Despre Redacția ProAlba 30705 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*