Alba Iulia: Emil Stanciu, sef Permise si Inmatriculari trimis in judecata

Procurorii din DNA, Serviciul Teritorial Alba Iulia,  au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Stanciu Emil, şef al Serviciului Public Comunitar Regim Permise şi Înmatriculare a Vehiculelor (S.P.C.R.P.Î.V.) Alba, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de efectuare de operaţiuni financiare ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană – ori încheierea de tranzacţii financiare utilizând informaţiile obţinute în virtutea funcţiei, atribuţiilor sau însărcinării sale, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:
În perioada 2003 – octombrie 2011, inculpatul Stanciu Emil, în calitate de ofiţer de poliţie şi şef al Serviciului Public Comunitar Regim Permise şi Înmatriculare a Vehiculelor, a încălcat interdicţiile prevăzute în Statutul poliţistului şi s-a implicat în activitatea comercială a două societăţi comerciale cu obiect de activitate în domeniul transporturilor rutiere de marfă interne şi internaţionale care erau reprezentate în drept de soţia şi fratele său. Astfel, inculpatul a efectuat acte de comerţ în numele SC EMY TRANS SRL Alba Iulia şi SC EMY TRANS PLUS SRL Alba Iulia, având drept de semnătură autorizată unică pe conturile societăţilor, a semnat facturi, a negociat şi a încheiat contracte comerciale de transport şi a controlat efectiv activitatea acestor firme prin lărgirea portofoliului de clienţi.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Judecătoria Alba Iulia.

Această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

deeo.ruпрограммы для взлома паролей на андроид

Despre Redacția ProAlba 35170 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

3 Comments

  1. asta nu e politaiu” ala care te asista in timpul examenului, la scoala de soferi???????tot stanciu il chema(unu asa pe la vreo 40 de ani)

  2. ala e, mancui gura lui de poteras, bine ca a apucat sa-mi dea permisul, nu de alta dar era exigent al naibii si atat de „serios”, incat ma speria de-a dreptul.
    se pare ca nu mai are nici un drept, nici sa sperie lumea, nici sa fie serios si exigent, ca s-a autodepasit.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*