Alba Iulia: Doi hoți de locuințe, reținuți de polițiști. Prejudiciul se ridică la circa 25.000 de lei

politiePoliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei municipiului Alba Iulia, cu sprijinul lucrătorilor Serviciului de Acţiuni Speciale Alba, dar şi a poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj, au organizat, pe raza municipiului Câmpia Turzii, la data de 8 aprilie, percheziţii domiciliare, la doi suspecţi de comiterea mai multor furturi din case de locuit situate pe raza municipiului Alba Iulia. Cu ocazia percheziţiilor domiciliare efectuate au fost identificate două persoane de sex bărbătesc, respectiv Alexandru B., de 32 ani, cunoscut cu antecedente penale şi Mircea P., de 22 ani, ambii din municipiul Câmpia Turzii, judeţul Cluj. Până în prezent, din datele obţinute în cadrul investigaţiilor efectuate şi a probele administrate în dosar, poliţiştii au stabilit că în perioada lunilor ianuarie – martie 2014, suspecţii au comis patru furturi din locuinţe, situate pe raza municipiului Alba Iulia, de unde au sustras sume de bani şi bunuri (bijuterii, ceasuri, laptop-uri, etc), valoarea totală a prejudiciului fiind de aproximativ 25.000 lei. Cu ocazia percheziţiilor domiciliare efectuate, de la cei doi suspecţi au fost ridicate mai multe bunuri (bijuterii, ceasuri, laptop-uri). Faţă de Alexandru B., se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor  de „furt calificat”, fapte prevăzute şi pedepsite de articolul  228 alin 1, art. 229 alin 2 lit. b din Codul penal, iar faţă de suspectul Mircea P., pentru comiterea infracţiunilor  de „complicitate la furt calificat” , faptă prevăzută şi pedepsită de articolul 48 din Codul penal şi a infracţiunii de „tainuire”, faptă prevăzută şi pedepsită de articolul 270 al. 1 din Codul penal. Totodată poliţiştii efectuează cercetări pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a acestora.

Fata de cei doi bărbaţi a fost dispusă măsura reţinerii pentru o durată de 24 ore, iar miercuri, 9 aprilie, suspectul Alexandru B. să fie prezentat Parchetului de pe langa Judecatoria Alba Iulia cu propunere de arestare preventivă, iar suspectul Mircea P. cu propunere de luare a măsurii preventive a controlului judiciar.

Informaţii de background:

Suspectul Alexandru B. este cunoscut cu antecedente penale, fiind în nenumărate rânduri condamnat la pedeapsa închisorii, în cursul anilor 1997-2004, fiind încarcerat pentru comiterea de infracţiuni de furt şi distrugere.

Tot pentru comiterea de infracţiuni contra patrimoniului, bărbatul a fost condamnat în Franţa, a pedeapsa închisorii, de unde s-a eliberat în anul 2013.

Despre Redacția ProAlba 30700 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*