Alba Iulia: BUBBLE PARADE aduce, pe 1 iunie, un mix unic de distracție, joc, dans, musică și milioane de baloane de săpun

” Închis traficului auto! Foarte deschis ambuteiajelor de oameni fericiți și veseli”, ar putea fi un nou semn de circulație amplasat în Alba Iulia, pe 1 iunie. Primăria Alba Iulia împreună cu partenerii locali implicați îi invită pe toți albaiulienii, indiferent de vârstă, să redescopere copilăria- și fericirea care o însoțește – la Bubble Parade.

Punctul de întâlnire și start pentru Bubble Parade 2019 este zona Cinema Dacia, ora 16:30. De aici vom porni în marșul bucuriei, vom parcurge B-dul Transilvaniei și ne vom stabili cartierul general în zona pasajului din Cetate.

Pentru mai multe ore, una dintre cele mai intens circulate străzi din oraș, B-dul 1 Decembrie 1918, va fi închis circulației auto, în zona de la Hotel Cetate până la intersecția cu str. Vasile Goldiș. Aici, în Strada Bucuriei,  își va stabili cartierul general parada neconvențională a baloanelor de săpun și a oamenilor fericiți. Claxoanele, frânele și gazele de eșapament vor lăsa locul distracției, într-un spațiu neconvențional amenajat pentru distracția celor mici. Toți cei care vor alege să își petreacă după amiaza de sâmbătă aici vor avea parte de muzică, joc, desene, ateliere creative, dans și, bineînțeles, milioane de baloane de săpun trimise spre cer.

„Dacă un oraș trăiește prin oamenii lui, atunci cu siguranță un oraș zâmbește prin copiii săi. Acesta e și motivul principal pentru care, pentru al treilea an consecutiv, Alba Iulia este pe harta mondială a orașelor care organizează Bubble Parade. Doar cine are copii și nepoți poate aprecia bucuria lor pură și zâmbete lor, întotdeauna sincere. Personal mă bucur de toate aceste privilegii, din postura de bunic și le doresc tuturor să trăiască această experiență fantastică. Mai vreau să felicit echipa care stă în spatele acestui proiect, colegii din Primărie dar și partenerii care au îmbrățișat ideea și o pun în practică, pentru că toți lucrează exclusiv pe bază de voluntariat. Rezultatul sunt sigur că va fi o după masă memorabilă pentru micii albaiulieni.” spune Mircea Hava, primarul Municipiului Alba Iulia.

Organizat pentru prima dată în 2015, Bubble Parade a devenit, în ultimii ani, un fenomen global, organizat simultan în mai mult de 125 de orașe din peste 60 de țări. Amsterdam, Munchen, Copenhaga, Beijing, Seul sau New Delhi sunt doar câteva dintre orașele care au aderat la această mișcare mondială dedicată fericirii și stării de bine. Bubble Parade Alba Iulia 2019 se desfășoară în cadrul proiectului Metamorphosis, care urmărește să contribuie la dezvoltarea cartierelor orașului, punând accent pe creșterea calității spațiilor de locuit și recreere. Primăria Municipiului Alba Iulia este partener în cadrul proiectului ”Creșterea calității vieții pentru cetățeni prin transformarea cartierelor în zone atractive pentru copii”- acronim Methamorphosis, finanțat în cadrul programului european HORIZON 2020.

Detalii complete si actualizate la zi despre acțiune sunt disponibile pe pagina de facebook a evenimentului https://www.facebook.com/events/350977378757417/

 

 

 

Despre Redacția ProAlba 32744 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*