Alba Iulia, 25-26 iunie: Dialog cu 30 de „Cărți Vii” care, pe parcursul vieții, s-au confruntat cu etichetarea, marginalizarea sau discriminarea

Cetatea Bibliotecii Vii are un nou capitol! Echipa de organizare a evenimentului, „Voice”, este formată din liceeni ai Seminarului Teologic „Sfântul Simion Ștefan”, Colegiul Economic „Dionisie Pop Marțian” și Liceul de Arte „Regina Maria”, având-o ca lider pe Medeea Farcaș.

Între 25 și 26 iunie (25 iunie: 15:00-22:00, 26 iunie 13:00-22:00) în Piața Cetății, echipa „Voice” oferă doritorilor șansa de a purta dialog cu 30 de „Cărți Vii” care pe parcursul vieții s-au confruntat cu etichetarea, marginalizarea sau discriminarea Din cauza grupului social din care fac parte, precum: „Creator de conținut”, „Actor”, „Musulman”, „Scriitor”, „Goth”, „Psihotraumatolog”, „Persoană de culoare” și multe altele. Vei afla povești de viață, perspective diferite și noi idei asupra discriminării, iar în 26 iunie, în cadrul evenimentului, trupa Harmoniac va susține un concert.

Proiectul este finanţat de Fundaţia Comunitară Alba prin programul YouthBank. Programul are ca parteneri principali Municipiul Alba Iulia, Ancău Company, Apa CTTA și Porterom, ca susținători Casa de Cultură a Studenților, GIRO, Deko Team Design, Marani Star și Vair Auto Ro, iar ca parteneri logistici Tipo-Rex, Societatea de Transport Public și Impact Design.

Proiectul are ca organizație gazdă Asociația Emanoil.

„Cetatea Bibliotecii Vii” propune să atragă atenția asupra diversității și promovarea antidiscriminării. Acest proiect este important pentru comunitatea județului Alba deoarece ajută doritorii să își înlăture barierele de comunicare și toleranța față de alți oameni, oprindu-i pe aceștia din a judeca, dar și din a-i instiga pe alții să o facă.

 

 

Despre Redacția ProAlba 32744 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*