Alba: Echipele de control au depistat și sancționat 66 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală și două care nu au respectat restricțiile, în contextul pandemiei

Sub coordonarea Instituției Prefectului, au continuat, în sistem integrat, acțiunile de verificare cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în scopul prevenirii răspândirii virusului Covid 19.
În ultimele 24 de ore au fost verificate 647 de persoane aflate în carantină, 559 aflate în izolare și au fost organizate 15 acțiuni punctuale în cadrul cărora au fost verificate 428 de persoane. Alte 67 de persoane au fost verificate în cadrul altor activități în contextul pandemiei.
Au fost controlate 37 de societăți comerciale/ persoane fizice autorizate, 65 de terase, restaurante, fastfood-uri și 93 de mijloace de transport, din care 13 mijloace de transport în comun.
Echipele de control au depistat și sancționat 66 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală și două care nu au respectat restricțiile.
De exemplu, cu ocazia unei acțiuni cu efective suplimentare, organizată la Alba Iulia, au fost legitimate 125 de persoane, au fost verificate 62 de autovehicule, 17 societăți comerciale și au fost aplicate 23 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea regulilor de protecție sanitară.
La acțiune, alături de polițiști, au participat polițiști locali, jandarmi, lucrători ISU, ITM și DSVSA;
Scopul acțiunilor desfășurate nu este aplicarea de sancțiuni, ci acela de a-i determina pe toți cetățenii să conștientizeze necesitatea respectării normelor sanitare pentru prevenirea
îmbolnăvirilor cu Covid 19.
Reamintim că, în toate localitățile se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 22.00 – 05.00, iar în toate localitățile, unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 4 și mai mică sau egală cu 7,5/1.000 de locuitori, se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în intervalul orar 20.00 – 05.00.
În toate localitățile, unde incidența cumulată la 14 zile depășește 7,5/1.000 de locuitori, se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 20.00-05.00.
Despre Redacția ProAlba 35934 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*