Alba: Crește numărul de persoane infectate cu COVID-19, inclusiv personal medical. Cifrele de la cea mai recentă raportare din partea autorităților

La nivelul judetului Alba se înregistrează 49 cazuri confirmate COVID-19. De la raportarea de ieri au fost identificate încă 16 cazuri, 8 persoane din mai multe localități din județ, care s-au prezentat cu simptome la spital sau contacti direcți cu simptome identificați prin anchete epidemiologice, toți izolați după confirmare și 8 persoane pozitive dintre cele 48 de probe recoltate ca urmare a anchetei epidemiologice de la Centrul de Dializa Alba. Este vorba despre 1 medic, 2 asistente și 5 pacienți, toți contacti ai celor 2 cazuri depistate anterior. Toți cei depistați pozitiv împreună cu contactii direcți au fost izolați conform procedurilor. Au fost predate către centrul de dializa Alba recoltoare de probe suficiente, astfel încât sa putem testa toate cadrele medicale și toți pacienții. Au fost testate cu prioritate persoanele care au fost pe aceeași tura cu primele 2 cazuri pozitive. DSP Alba a oferit toate instrucțiunile și recomandările legale reprezentanților centrului de dializa. Ne așteptăm să le respecte și sa le pună în aplicare. Personalul confirmat pozitiv se va izola, se va lucra pe ture distincte covid și non covid cu personal suplimentar care va purta obligatoriu echipament de protecție.
Toți pacienții dializati fie ca sunt pozitivi sau negativi trebuie sa beneficieze de asistenta medicala, respectând normele de protecție. Continuam testare la capacitate maxima în județ, fiind cea mai buna metoda sa identificam și sa izolam cazurile pozitive, a transmis, luni, DSP Alba.
Despre Redacția ProAlba 32744 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*