Alba| Continuă activitățile de informare în trafic, privind modificările legislative

Având în vedere noile modificări ale Codului Penal, polițiștii din Alba, împreună cu reprezentanți ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Alba Iulia, au continuat activitățile pentru informarea participanților la traficul rutier în legătură cu acestea.

În ultimele două zile, polițiștii au interacționat cu conducători auto care au circulat pe DN1, între Alba Iulia și Sebeș și pe DN 75, în zona orașului Câmpeni, în legătură cu noile modificări, care se referă la faptul că persoanele care conducând fără drept, sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive, provoacă accidente rutiere, soldate cu decesul vreunei persoane, vor fi condamnate cu executarea pedepsei. Deci, în cazul acestora nu este posibil ca instanța de judecată să  dispună suspendarea executării pedepsei.

La  art. 91 din Legea nr. 286/2009 – Codul Penal, a fost introdus aliniatul 3 ind. 1, potrivit căruia „nu se poate dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere în cazul infracțiunilor prevăzute la art.192, alin. 2 și 3, dacă acestea au fost săvârșite în condițiile art. 335 sau art. 336”.

Stimați conducători auto, nu consumați alcool dacă intenționați să conduceți. Dacă ați consumat alcool,  nu vă urcați la volan! Lăsați mașina parcată și găsiți o altă soluție de a ajunge la destinație!

Siguranța dumneavoastră și a celorlalți participanți la trafic este prioritară!

Despre Redacția ProAlba 35838 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*