Alba: 24 de noi infectări, în ultimele 24 de ore. Precizări din partea lui Alexandru Sinea, directorul DSP Alba

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Alba, s-au confirmat 24 de noi infectări, după cum urmează:

Alba Iulia – 9

Blaj – 1

Blandiana – 1

Câmpeni – 1

Ighiu (Șard) – 1

Mirăslău (Cicău) – 2

Ocna Mureș – 1

Săsciori – 2

Sebeș – 4 (din care 1 în Petrești)

Sohodol (Gura Sohodolului) – 1

Zlatna (Pătrângeni) – 1

De la începutul pandemiei, în județul nostru s-au înregistrat 1165 persoane pozitive (1 caz confirmat zilele trecute a fost realocat altui judet, avand in vedere locul de infectare), 897 persoane vindecate și 45 de decese. Marti, în Alba, au fost prelucrate 771 probe (524 la DSP si 247 la SJU). Numărul total de teste efectuate până în prezent în județ a ajuns la 60.129

PRECIZARE: Peste jumătate din cazurile nou apărute reprezintă contacți de familie ai unor cazuri vechi, care au dezvoltat simptomatologie, unii mai ușoară, alții mai accentuată și au solicitat conform recomandărilor naționale testare la domiciliu. Este important de reținut că, la această oră, în județ nu avem focare industriale, de colectivitate, doar focare familiale. La aceasta ora in judetul Alba niciun pacient diagnosticat cu COVID 19 nu se afla internat pe sectia ATI.

”Doresc să reamintesc faptul că scopul nostru este să identificăm din timp cazurile și să le izolăm, tocmai de aceea testarea se realizează în continuare la un nivel ridicat. În acest context, menționez că în județul Alba nici o persoană care a solicitat testare conform legislației nu a fost refuzată. UN NUMĂR MIC DE CAZURI ȘI DE TESTE NU ÎNSEAMNĂ CĂ VIRUSUL NU ESTE PREZENT ÎNTRE NOI”, a transmis Alexandru Sinea, director executiv al DSP Alba.

 

 

 

Despre Redacția ProAlba 30705 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*