Aiud| Substanţe de protecţia plantelor, confiscate de poliție de la două firme din municipiu

În urma unor controale efectuate la două societăți comerciale specializate în comercializarea de produse de protecţia plantelor, poliţiştii au confiscat peste 90 de litri și 10 kilograme de substanțe care aveau termenul de valabilitate expirat. Au fost întocmite dosare penale.

La data de 5 mai 2022, poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba au efectuat controale la două societăți comerciale din Aiud, specializate în comercializarea produselor de protecţie a plantelor, în scopul verificării modului în care sunt respectate normele legale privind deţinerea acestui tip de produse.

Cu ocazia verificărilor, poliţiştii au constatat că reprezentanții celor două societăți ofereau, spre vânzare, mai multe produse al căror termen de valabilitate era expirat. În urma controalelor, a fost luată măsura indisponibilizării cantităților de 90,5 litri și 10 kilograme de substanțe de protecția plantelor.

Poliţiştii au întocmit dosare penale, în cadrul cărora sunt efectuate cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de neluarea măsurilor de eliminare totală a substanţelor şi preparatelor periculoase care au devenit deşeuri, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 98, alin. 5, lit. b din OUG 195/2005 privind protecţia mediului și neluarea sau nerespectarea măsurilor obligatorii în desfășurarea activității de colectare, transport, valorificare și eliminare a deșeurilor periculoase, faptă prevăzută și pedepsită de art. 66 din OUG 92/2021, privind regimul deșeurilor. Controalele vor continua.

Despre Redacția ProAlba 30700 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*