ADR Centru sprijină investitorii privați să-și implementeze cu succes proiectele finanțate prin POS CCE

adrLa sediul Agenției pentru Dezvoltare Regionala Centru din Alba Iulia a avut loc marți, 29.04.2014, un seminar de informare pentru reprezentanții beneficiarilor privați care au contractat fonduri nerambursabile de peste 54 milioane lei, pentru investiții în Regiunea Centru prin Axa Prioritară 1, Operațiunea 1.1.1 A1 a Programului Operațional Sectorial Creșterea Competitivității Economice. Experții ADR Centru au prezentat beneficiarilor de fonduri nerambursabile pentru finanțarea investițiilor mari ale IMM documentele ce trebuie întocmite pe parcursul implementării proiectelor, modalitatea de decontare a sumelor contractate, dar și noi oportunități de finanțare care vor fi disponibile pentru firme pe viitor.

adr 1Fondurile solicitate, la care se adaugă și contribuția beneficiarilor, vor fi investite în lucrări de construcții a unor noi hale de producție sau modernizarea celor vechi, în dotarea cu noi linii de producție ce vor îmbunătății performanțele și capacitatea economică a întreprinderilor, se vor achiziționa echipamente moderne, precum și alte dotări necesare pentru crearea unui mediu de lucru sigur și performant. Fondurile nerambursabile solicitate sunt alocate din cadrul Axei Prioritare 1 a Programului Operațional Sectorial Creșterea Competitivității Economice – Operațiunea 1.1.1 – A1 Investiții cuprinse între 1.065.000 lei și 6.375.000 lei pentru IMM, apel 3. Investițiile vor fi realizate în următoarele domenii de activitate: construcții, lucrări de instalații electrice, prelucrarea mangalului, activități de tipărire, producerea reperelor metalice pentru industria auto și industria construcțiilor, producerea și comercializarea articolelor tricotate, fabricarea produselor din material plastic, producerea pieselor auto, prelucrarea lemnului, lucrări de construcții a drumurilor și autostrăzilor.

adr 2”Firmele din Regiunea Centru au așteptat prea mult, respectiv din 2011, deblocarea acestor fonduri. S-a văzut pe parcursul anului 2013 că am recuperat perioada în care au fost sistate operațiunile și am avansat foarte bine în contractarea și implementarea proiectelor. Acum asigurăm monitorizarea acestor proiecte, sprijinind firmele să fie competitive și să concureze pe piața internă și piețele internaționale, să creeze noi locuri de muncă. Axa Prioritară 1 a POS CCE, în cadrul căreia ADR Centru are rolul de Organism Intermediar, susține astfel investițiile importante pentru generarea de locuri de muncă în beneficiul cetățenilor. Pe toate operațiunile pe care le gestionăm în cadrul POS CCE vor fi peste 700 de beneficiari, ale căror proiecte în valoare totală cumulată atrag peste 500 milioane lei în economia Regiunii Centru. Acordăm un tratament egal tuturor beneficiarilor de fonduri nerambursabile, dar proiectele mari ale IMM necesită o atenție specială, de aceea organizăm periodic astfel de întâlniri, astfel încât mediul de afaceri să atragă cât mai multe fonduri europene”, a declarat Simion Crețu, director general ADR Centru.

adr 3Participanților la seminarul de marți le-a fost prezentat stadiul procesului de contractare, după care au primit informații punctuale despre documentele ce trebuie prezentate la ADR Centru în termen de 90 de zile de la semnarea contractelor, conform prevederilor contractului de finanțare. De asemenea, a fost prezentat Ordinul 1120/2013 privind aprobarea Procedurii simplificate aplicate de beneficiarii privaţi pentru atribuirea contractelor de furnizare, servicii sau lucrări. Discuțiile au pus accent pe mecanismul cererilor de plată, dar și asupra prevederilor Manualului de Identitate Vizuală, ce sunt aplicate de către toți beneficiarii. La finalul seminarului, cei ce doresc să mai acceseze și alte fonduri nerambursabile, au fost informați despre direcțiile europene și naționale în ceea privește finanțarea firmelor din fonduri europene în perioada 2014-2020.

Despre Redacția ProAlba 32744 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*