ADR Centru a premiat presa din Regiunea Centru pentru explicarea Europei pe înțelesul cetățenilor

jurnalisti premiati 1Marți, 5 noiembrie, începând cu ora 9, ADR Centru, prin intermediul Centrului de Informare Europe Direct Regiunea Centru, a premiat jurnaliștii înscriși în concursul „Europa pe înțelesul cetățenilor”. Destinat jurnaliștilor din Regiunea Centru, concursul, a urmărit timp de șase luni, preluarea informațiilor despre Uniunea Europeană, prioritățile și strategiile europene lansate în acest an și rescrierea mesajelor într-un limbaj mai accesibil, pe înțelesul cititorilor. Concursul organizat de Centrul de informare Europe Direct Regiunea Centru a fost lansat în luna aprilie 2013, încheindu-se în septembrie 2013.

Toate cele cinci Centre de informare Europe Direct ce funcționează în Regiunea Centru, respectiv Alba Iulia, Făgăraș, Harghita, Sfântu Gheorghe și Târnave, și-au manifestat interesul și colaborarea de a se implica în desfășurarea acestui concurs alături de Centrul Europe Direct Regiunea Centru. În perioada aprilie – septembrie 2013, s-a transmis lunar la peste 300 de jurnaliști din presa locală, regională sau națională, câte o temă ce conținea informații despre Uniunea Europeană, evenimente, drepturile cetățenilor sau alte informații relevante.

jurnalisti premiati 5„Principalele căi la care recurg cetățenii pentru a se informa sunt ziarele, televiziunea, radio, iar în ultimii ani câștigă din ce în ce mai mult teren mediul online. Jurnalistul are un rol important în viața de zi cu zi a fiecărui cetățean prin faptul că preia informațiile oficiale transmise de către instituții, extrage esența, o pune în cuvinte simple, uzuale, și apoi o așterne pe hârtie, o transmite online, prin radio sau televiziune. Conform sondajelor, cetățenii din Regiunea Centru, pentru informare, recurg în special la presa locală, în detrimentul celei naționale. Știm că pentru noi, autoritățile ce avem de obicei mesaje birocratice, reguli și regulamente, dacă vrem să ajungem în casele cetățenilor, sprijinul mass-media este foarte important. De aceea, considerăm genul acesta de acțiuni, cum este acest concurs sau evenimentele, ca fiind o modalitate de a ne susține reciproc pentru a transmite informații necesare și de interes pentru cetățeni. Și, fiindcă am ascultat și cerințele jurnaliștilor, în anul următor vom extinde acest concurs și pentru jurnaliștii din radio și tv și îi vom lăsa să își aleagă ei temele importante”, a declarat Simion Crețu, director general ADR Centru.

jurnalisti premiati 2Până la termenul limită al depunerii articolelor, 30 septembrie 2013, s-au înscris în concurs șase jurnaliști, care au publicat în total 11 articole în presa scrisă și/sau online locală sau regională. Dintre cei șase, juriul format din 4 reprezentanți ai societății civile, din mediul educațional sau din cadrul centrelor au selectat trei articole care au transmis un mesaj clar, cu un conținut ușor de înțeles și care au păstrat sensul mesajelor transmise. Cei trei jurnaliști vor primi premii utile ce constau în hard disk-uri externe sau o geantă de voiaj business. Toți jurnaliștii înscriși în concurs au primit, în semn de apreciere, un set de materiale promoționale, instrumente de scris și de stocat informații utile fiecăruia.

Centrul de Informare Europe Direct Regiunea Centru se află la primul său an de activitate în cadrul ADR Centru. Prin activitatea sa zilnică, Centrul cu sediul principal la Alba Iulia, str. Decebal, nr 12, pune la dispoziția cetățenilor informații utile despre Uniunea Europeană, strategiile și demersurile Uniunii, pentru susținerea cetățenilor și dezvoltarea economică a regiunilor. În fiecare județ din Regiunea Centru, ADR Centru prin birourile sale regionale, completează punctele de informare prin care răspunde întrebărilor cetățenilor sau le pune la dispoziție materiale informative. Pentru a putea vizualiza localizarea Centrului și a celorlalte birouri de informare din fiecare județ, dar și a celorlalte Centre de informare din Regiunea Centru puteți accesa site-ul www.europedirect-adrcentru.ro.

Despre Redacția ProAlba 35909 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*