Administratorii unei firme din Zlatna, trimiși în judecată pentru evaziune fiscală și înșelăciune. Ar fi prejudiciat bugetul de stat cu peste 740.000 de lei

judecatorLa sfârşitul lunii martie 2016, poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, au finalizat cercetările faţă de administratorii ai unei societăţi comerciale din Zlatna, bănuiţi de comiterea infracțiunilor de evaziune fiscală şi înşelăciune.

Din cercetări a rezultat că, în perioada 2007 – 2014, doi administratori  ai societăţii comerciale, cu obiect de activitate prelucrarea şi comercializarea de material lemnos, s-au sustras de la plata obligaţiilor datorate bugetului general consolidat al statului, înregistrând în statele de plată lunare, salarii aferente angajaţilor, mult diminuate faţă de cele acordate real.

Prejudiciul cauzat astfel bugetului de stat a fost stabilit la suma de 742.056 lei, reprezentând impozit pe venit şi contribuţii cu reţinere la sursă, nedeclarate şi neachitate, fiind instituite măsuri asiguratorii, în vederea recuperării acestuia.

Totodată, poliţiştii au stabilit că, în perioada 2012 – 2014, angajaţilor societăţii li     s-au acordat tichete valorice de masă, contravaloarea acestora fiindu-le reţinută, fără drept, din salariul lunar acordat.

Prejudiciul cauzat celor 150 de angajaţi ai societăţii, în acest mod, a fost stabilit la 223.296 de lei.

Pe durata investigaţiilor efectuate, a rezultat că activitatea infracţională a celor doi administratori a fost sprijinită de către o a treia persoană, faţă de aceasta fiind extinse cercetările ulterior, sub aspectul comiterii infracțiunilor de complicitate la evaziune fiscală şi înşelăciune.

Dosarul finalizat a fost înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, iar cele 3 persoane cercetate au fost trimise în judecată, pentru comiterea infracțiunilor de evaziune fiscală şi înşelăciune respectiv complicitate la evaziune fiscală şi înşelăciune.

Despre Redacția ProAlba 35838 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*