Activități tradiționale pentru elevii de la Daia Română, în prima zi din Școala Altfel

Școala Altfel a debutat la Daia Română, pentru cei 150 de elevi de la Școala cu clasele I-VIII, cu activități destinate culturii tradiționale din județul Alba. Sub genericul Şcoala Altfel – Să ne cunoaştem tradiţiile, Asociaţia  Artă și Tradiții Meșteșugărești Alba a propus pentru vizionare două filme tradiționale, legate de această perioadă calendaristică, urmate de discuții privind frumusețea și importanța acestora în satul românesc tradițional.

Astfel, copiilor le-au fost prezentate, în căminul cultural din localitate, filmele documentare Prinsul verilor și văruțelor, un obicei de primăvară, din păcate apus, care simbolizează trecerea de la copilărie la adolescență, și Obiceiuri de Sângiorz: Burduhoasa sau Borbolatița, obiceiuri care se mai practică în unele sate din Țara Secașelor. Ambele filme au fost primite cu mult entuziasm, încât chestionarele primite la final, având rolul de a consolida noțiunile legate de ceremonialul acestor obiceiuri, n-au ridicat elevilor nicio problemă.

Drept răsplată, corul școlii din Daia Română, coordonați de profesorul Dumitru Moga, au pregătit un program religios despre obiceiurile religioase și laice ale sărbătorilor pascale. La finalul activităților, fiecare elev a primit din partea Asociației ATMA câte o carte adecvată vârstei lor.

Parteneri în proiect sunt Consiliul Judeţean Alba, Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba și Biblioteca Judeţeană „Lucian Blaga” Alba.

поисковая оптимизация сайта раскрутка информациявзлом одноклассников бесплатно без регистрации

Despre Redacția ProAlba 37794 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*