Activitate de diseminare Proiect Erasmus+ “ United in Music”, la Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia

Diseminare FINALĂ Proiect Erasmus+

UNITED IN MUSIC

Proiect Nr: 2015-1-LT01-KA219-013401-4

LICEUL CU PROGRAM SPORTIV ALBA IULIA

Beneficiar al Programului Erasmus+ Actiunea Cheie 2

Proiect finanţat de Comisia Europeană prin Programul Erasmus+

KA2 – Parteneriate strategice între şcoli.

DENUMIREA PROIECTULUI: UNITED IN MUSIC

UNITATEA DE INVATAMANT: Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia

TIPUL ACTIVITATII DE DISEMINARE: Promovarea rezultatelor produselor finale in urma desfasurarii activitatilor proiectului.

LOCUL DE DESFASURARE A EVENIMENTULUI DE DISEMINARE: Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia, ora 12.

DATA DESFASURARII  EVENIMENTULUI DE DISEMINARE: 13.10.2017 

ECHIPA DE DISEMINARE: Echipa proiectului: Directori: Prof. Marcu Nicusor,Prof. Todoran Simona,Prof. Oltean Larisa, Prof. coordonatori: Jurca Mirela, Popa Ovidiu, Muresan Roxana, Mateica Daniela, Inv. Marginean Angela, elevii din proiect.

REZULTATE DISEMINATE: site-ul proiectului (unitedinmusic.eu) si DVD-ul proiectului cu activitatile desfasurate,CD-uri cu filmulețe și prezentări PPT elaborate pentru reuniunile de proiect, Albume foto cu imagini din activitățile derulate la reuniunile de proiect, Pliante, Bannere, articole ziar.

SCOPUL SI OBIECTIVELE DISEMINARII: Constientizarea importantei Proiectelor Erasmus+ , impartasirea experientei acumulate, cunostinte si competente dobandite in urma derularii proiectului.

METODE DE DISEMINARE: Prezentare PPT, poze,dezbatere, interviuri, chestionare.

GRUP TINTA: elevi, ai Liceului cu Program Sportiv Alba Iulia si parintii acestora,profesorii liceului, elevi/ profesori din alte scoli, reprezentantii comunitatii locale.

IMPACT SCONTAT:

Impact asupra elevilor:

 • Cunoasterea traditiilor si a valorilor folclorului din tarile participante
 • Dezvoltarea stimei de sine si creșterea motivației si a competentelor artistice ale elevilor pentru dezvoltarea personala;

Impact asupra părinților:

 • Parintii si tutorii elevilor au devenit mai implicati in viata scolii si manifesta mai mult interes pentru dezvoltarea propiilor copii;
 • Parintii au participat activ la derularea activitatilor din cadrul proiectului: procurarea de costume populare si materiale pentru melodiile folclorice autentice.

Impact asupra profesorilor:

 • Contribuție mai mare la dezvoltarea profesională, au devenit capabili sa implementeze noi proiecte europene si sa cunoasca realitatile din invatamantul european.

Impact asupra comunității:

 • Imagine pozitivă a școlii in comunitate;
 • Participantii la proiect au invatat sa lucreze in echipa, si-au dezvoltat abilitatile de comunicare in limba engleza, abilitati TIC, s-au produs schimburi interculturale.

Impact asupra școlii:

 • Diversificarea activitatilor extrascolare;
 • Creșterea oportunităților de a impartăși experiențe;

Impact european:

 • Colaborare, comunicare eficientă intre școli din Europa;
 • Creșterea dimensiunii europene,
 • Invățarea de noi metode de invatare/predare.
 • Dimensiunea europeană a tuturor reuniunilor de proiect desfășurate în țările partenere, a oferit oportunități in context European cu vizarea următoarele obiective specifice: compararea sistemelor de invătământ, dezvoltarea compețentelor TIC, progres in comunicarea in limba engleză, creșterea motivației elevilor pentru dezvoltarea personala, schimb de bune practici manageriale și pedagogice și dezvoltarea tehnicilor de predare și a metodelor centrate pe elev pentru imbunatătirea calității educației, implicarea unui număr mare de elevi in toate activitățile proiectului, promovarea respectului reciproc dintre parteneri, cât și descoperirea tradițiilor si a diversității culturale.

VIZIBILITATEA EVENIMENTULUI DE DISEMINARE: Presa, Pagina de Facebook a Liceului cu Program sportiv Alba Iulia, invitatii, expozitie cu materiale finale.

Proiectul s-a derulat pe perioada a doi ani prin implicarea a 4 școli:

COORDONATOR EUROPEAN: LITUANIA: Varenos ‘’Azuolo’’ gimnaziu,

ȘCOLI PARTENERE: ROMÂNIA: Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia; FRANTA, College Nat Maxence Van Der Meersch, ITALIA: Liceo delle Scienze Umane e Musicale ‘’Sebastiano Satta’’.

Limba de comunicare a fost limba engleză, ceea ce a condus la îmbunătățirea și exersarea competentelor în lb. engleză, iar materialele elaborate pentru reuniunile și diseminările de proiect au contribuit la dezvoltarea și exersarea competențelor TIC.

Obiectivele proiectului:

 1. Familiarizarea elevilor cu moștenirea muzicii populare a colegilor lor printr-un web site al proiectului: unitedinmusic.eu si concerte live in fiecare tara participanta.
 2. Dezvoltarea creativitatii si a competentelor artistice ale elevilor
 3. Crearea unei atmosfere prietenoase in toate scolile participante la proiect.
 4. Imbogatirea cunostintelor elevilor despre cultura tarilor partenere, motivarea elevilor pentru invatatrea unei limbi straine pentru o mai buna comunicare.
 5. Dezvoltarea stimei de sine a elevilor si incurajarea elevilor pentru a crea o Europa fara granite si pentru a crea atitudini democratice in Europa.
 6. Dezvoltarea personala a elevilor prin excursii tematice in orasele vizitate.
 7. Descoperirea importantei folosirii noilor tehnologii de catre elevi ca oportunitate de integrare.

Director: Prof. Marcu Nicusor

 

 

 

Despre Redacția ProAlba 32124 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*