Acțiunile preventive dedicate siguranței elevilor din Alba continuă

Polițiștii au continuat acțiunile de informare a elevilor și cadrelor didactice în legătură cu comportamentul preventiv care trebuie adoptat pentru a nu deveni victime ale infracțiunilor sau accidentelor. La activități au luat parte atât copii din mediul urban cât și copii din mediul rural.

În perioada 26 – 30 septembrie 2022, polițiștii Biroului Siguranță Școlară împreună cu cei ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba au fost prezenți în 5 unități de învățământ  gimnazial și liceal din Alba Iulia, Sebeș și Drașov, în cadrul unor activități informativ – preventive organizate împreună cu cadrele didactice, în scopul informării elevilor în legătură cu măsurile menite a le spori siguranța și  consecinţele comportamentelor delincvente.

În cadrul prezentărilor, un accent deosebit a fost pus pe prevenirea consumului de tutun, alcool și substanţe psihoactive, adolescenții fiind încurajați să își aleagă cu grijă prietenii și să nu se lase influențați de comportamentele greșite ale unor persoane din anturaj.

Prevenirea absenteismului școlar și prevenirea violenței fizice sau psihologice (bullying) au fost alte teme de discuție, abordate în mod interactiv cu adolescenții și cadrele didactice.  

La întâlnirea cu elevii Școlii Gimnaziale din Drașov au luat parte și polițiștii Serviciului Rutier Alba, care le-au reamintit copiilor regulile de circulație rutieră și le-au oferit sfaturi utile pentru a nu deveni victime ale accidentelor de circulație.

Despre Redacția ProAlba 31301 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*