Absolvenții promoției 2023, de la Colegiul Militar Alba Iulia, și-au prins pe umeri gradele onorifice

An de an, când finalul școlii se apropie, platoul colegiului militar vibrează într-un ritm cu totul special. Parcă nicicând emoțiile nu sunt mai puternice, decât atunci când o promoție își ia rămas bun de la anii de liceu. În această dimineață, absolvenții Promoției 2023 – ,,General Constantin Christescu – 100” și-au prins pe umeri gradele onorifice de absolvenți, momentul de bilanț, încheierea unei etape frumoase din viața lor. Este momentul în care își iau rămas bun de la școala care i-a pregătit pentru viață și se pregătesc să ia startul spre o nouă aventură. Gradele de „ABSOLVENT” reprezintă încununarea muncii lor și drumul maturizării parcurs în cei patru ani de liceu.

„Sfârșitul? Nu. Este doar începutul a ceva ce acum patru ani a luat naștere. Gradele de absolvent reprezintă încununarea a orice înseamnă liceul militar: treziri la ora 6, înviorări, teste peste teste, dar cel mai important, reprezintă marca unei noi familii – o a doua familie la care te poți întoarce atunci când dai de greu și cu care te poți bucura de reușite. Sunt emoționată, dar mă bucur că trăiesc aceste emoții alături de ei….alături de Compania I”, a mărturisit eleva sergent major Nicola Mirion.

„Patru clipe, tot atâția ani…așa aș descrie totul! Emoție și bucurie, dar și tristețe sunt sentimentele pe care le-am simțit astăzi și le voi simți în continuare până părăsesc acest liceu, unde am reușit să mă dezvolt pe toate planurile. Am devenit astăzi absolvenți, primind gradele mult așteptate. Pentru mine acestea sunt un mic simbol, dar cu o însemnătate enormă…muncă asiduă și pregătire pentru examene”, a spus elevul sergent major Liviu Bucur.

Gradele onorifice le-au fost înmânate de locotenentul Cristi Popa, comandantul Companiei I elevi. Absolvent al colegiului militar, Promoția 2015, acesta a retrăit alături de elevii săi, emoțiile momentului. „Gradele primite astăzi reprezintă rezultatul muncii voastre pe parcursul a patru ani. Vă felicit pe toți pentru munca depusă și pe părinții voștri pentru faptul că v-au susținut în toți acești ani. Vreau să vă urez mult succes, să reușiți să vă îndepliniți obiectivele. Sunt mândru de toți și sunt convins că veți duce mai departe cu tărie și cu mândrie numele colegiului nostru și numele vostru. Armata Română va avea pe cine să se bazeze în viitorul apropiat pentru că sunteți adevărate caractere!”, a transmis acesta elevilor săi.

Foto/elev sergent Alexandru Gheorghe, Ioana Popa

Despre Redacția ProAlba 35170 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*