9 mai: Crosul Europei la Alba Iulia. Vino și însuflețește Cetatea!

crosul europeiCentrul Europe Direct Regiunea Centru din cadrul ADR Centru, alături de Centrul Europe Direct Alba Iulia din cadrul Fundației PAEM Alba, cu sprijinul Primăriei municipiului Alba Iulia, organizează în data de 9 mai, de Ziua Europei, de la ora 11:00, Crosul Europei, un eveniment în aer liber la care sunt invitați să participe toți cetățenii care vor să facă mișcare și să se relaxeze într-un mod european. Evenimentul „CROS de Ziua Europei” se va desfășura pe traseele de Vest și de Nord ale Cetăţii Alba Carolina, cu pornire din faţa Catedralei Reîntregirii din Alba Iulia.

Crosul are ca temă istoria de până acum a construcției europene şi rolul activ pe care îl pot juca cetăţenii în construcţia europeană viitoare. În fiecare an, la 9 mai, serbăm Ziua Uniunii Europene, pentru a marca istorica declaraţie de la 9 mai 1950 a ministrului francez de externe Robert Schumann, care propunea un plan de colaborare economică între Franţa şi Germania, pentru eliminarea rivalităţilor dintre cele două state. Pentru a reaminti importanța acestei date, pe parcursul traseului, participanții vor avea șase puncte intermediare personalizate cu date importante din istoria Uniunii Europene. La fiecare punct de control se vor colecta piesele unui puzzle ce formează în final harta Uniunii Europene.

„Ziua de 9 mai are în conștiința poporului român, o triplă semnificație: proclamarea independenței de stat a României la 9 mai 1877, victoria coaliției Națiunilor Unite în cel de – al doilea Război Mondial, dar și Ziua Europei. În acest an, ADR Centru alături de partenerii săi, organizează o serie de evenimente prin care dorim să ilustrăm sprijinul acordat dezvoltării noastre de Uniunea Europeană, să implicăm și cooptăm cetățenii în activitățile pe care le desfășurăm. Cu alte cuvinte, în 9 mai vă așteptăm să veniți la linia de start, cel târziu până la 10:45, pentru a vă înregistra și participa la cros. Primul concurent care va trece linia de sosire va intra în posesia unui iPod, dar vom oferi și alte premii, precum și obiecte care să le reamintească de eveniment tuturor participanților”,a declarat Simion Crețu, director general ADR Centru.

Înscrierile la cros se pot face on-line, prin completarea formularului disponibil AICI, la sediile instituţiilor organizatoare sau în ziua cros-ului, la linia de start. Vârsta minimă de participare este de 12 ani. Înscrierea oficială a tuturor participaților va fi realizată în ziua Crosului, prin depunea declarația de responsabilitate, completată de fiecare participant, sau de unul dintre părinți dacă sunt minori, pentru a primi numărul, tricoul și șapca de concurs.

În cadrul festivității de premiere, toţi participanţii vor primi diplome de participare și obiecte promoționale, cum sunt: trolere, rucsaci, memorii USB, boxe telefon, umbrele, căni, frisbee, brelocuri. La buna organizare a evenimentului mai contribuie: Inspectoratul Școlar Județean împreună cu școlile și liceele din municipiu, Centrul Județean de Voluntariat Alba Iulia, dar și partenerii media: ziarele Unirea și Apulum, Alba TV, Radio Reîntregirea, Ardeleanul FM, Atlas FM, precum și portalele de știri și sport: Alba 24, Știri și reportaje Alba, ProALBA, Plaiu Luminatu, Silpres.Info și Alba Sport.

Despre Redacția ProAlba 31360 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*