30 ianuarie ziua celor trei sfinti

Demult in negura timpurilor… „Creştinii din Constantinopol ajunseseră să se împartă în trei tabere, fiecare susţinand unul dintre cei trei sfinţi: Vasile cel Mare, Grigorie Teologul si Ioan Gura de Aur. Cei Trei Ierarhi, deşi au zile de pomenire proprii, sunt sărbătoriţi împreună la 30 ianuarie pentru a sublinia că între sfinţi nu există concurenţă ca intre oameni. Sărbătoarea Sfinţilor Trei ierarhi, Vasile cel Mare, Grigorie Teologul şi Ioan Gură de Aur s-a născut din dorinţa Bisericii de a-i împăca pe susţinătorii care intraseră în dispută în secolul al XI-lea. Cearta s-a încheiat în urma unei minuni. Un mitropolit de atunci, Ioan al Evhaitelor, a avut mai multe viziuni. I s-au arată pe rând cei trei Ierahi, şi apoi toţi dimpreună, şi i-au transmis acelaşi mesaj: „Noi în faţa lui Dumnezeu suntem uniţi şi nu există nici-o vrajbă între noi. Aşa să fie şi între creştinii care ne cinstesc.” Mitropolitul Ioan a spus tuturor ce viziune a avut, a întrunit sinodul şi au hotărât ca cei trei Ierarhi să fie cinstiţi împreună la 30 ianuarie.”

Aceasta e o scurta poveste a celor trei sfinti sarbatoriti in aceeasi zi, 30 ianuarie. Si pentru ca fiecare dintre noi avem o ruda sau un cunoscut sarbatorit in aceasta zi Vinoteca Shiraz si www.vinotecashiraz.ro va asteapta cu cadoul potrivit pentru cei sarbatoriti.

Doua idei de cadouri pentru cei sarbatoriti ar putea fi vinurile ecologice din gama Patrician ca:

Chardonnay, 2010
Medaliat cu aur la Timişoara, Vinvest 2011.
Vin alb, sec, de o eleganţă aparte, cu o intensă aromă tropicală, de fructe exotice.
Deţine o bună aciditate, ceea ce îi conferă vervă şi vioiciune. Puternica sa alcoolizare (14%) se datorează calităţii fructului care, bine copt, a acumulat în mod natural suficient zahăr pentru a produce o asemenea tărie. Aciditatea arzătoare, corect cumpănită de bogata fructozitate a buchetului, îi echilibrează temperamentul, estompând intensitatea tăriei alcoolice. Ponderat cu delicateţe, alcoolul se alătură armoniosului trio, adaugând gustului exploziv nota finală de greutate şi prestanţă şi desăvârşind, astfel, partitura elegantă a acestui vin plin de caracter.

Sau un vin rosu tot din aceeasi gama:

Cabernet Sauvignon, 2009
Este un vin roşu, sec. Robust, de culoarea cernelii, având o intensă aromă de cireşe negre. Condiţiile climatice locale, grija aparte pentru cultivare, atenta vinificare, au transformat strugurii într-un vin elegant, cu gust fin şi mătăsos. Taninul puternic s-a atenuat în timp, mai cu seamă în urma maturării sale în baricuri de stejar. Strugurii bine copţi -anul 2009 fiind un an de excepţie pentru viticultură- i-au dat o aroma de fructe atât de bogată, încât a putut fi băut încă de tânăr, impresionând pe mulţi, încă de atunci. Între timp, vinul s-a rotunjit, căpătând consistenţă şi promiţând să o facă în continuare, odată cu îmbutelierea sa în sticle păstrate în beci, la temperatură controlată. Sper sa va fi fost de folos in alegerea cadoului ideal pentru sarbatoritii zilei de maine si va asteptam atat cu o gama variata de vinuri din cele patru zari cat si cu alte cadouri.

Vinoteca Shiraz le ureaza tuturor sarbatoritilor zilei de maine un sincer „LA MULTI ANI !”

Despre Redacția ProAlba 35877 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*