3 jocuri de cărți distractive pe care le poți practica pe mobil

Jocurile de cărți nu au ieșit de la modă, ci mai de grabă s-au mutat online. Astăzi, viteza pe care ne-o propune tehnologie ne face să preferăm de multe ori comoditatea pe care ne-o oferă mijloacele moderne, în fața metodelor tradiționale. Același lucru se întâmplă și în ceea ce privește jocurile de cărți: de ce să mai stai să pierzi timpul amestecând și împărțind cărți, când o aplicație poate face asta instant? Mai jos vom prezenta 3 dintre cele mai distractive jocuri de cărți care pot fi practicate pe mobil.

Solitaire

Cine s-ar fi gândit că un joc de cărți pe care îl joci de unul singur ar putea fi atât de relaxant și distractiv? Se pare că primele referințe despre Solitaire apar la sfârșitul secolului al XVIII-lea în Germania, însă jocul a căpătat notorietate la începutul secolului al XIX-lea în Franța. Apoi, a ajuns în mod întâmplător pe computerele tuturor utilizatorilor de Windows, după ce un student aflat în practică a scris jocul în timpul său liber, iar conducătorii celebrei companii de software a decis să-l insereze în toate sistemele de operare lansate din 1990 încoace.

Jocul Solitaire se joacă cu un pachet întreg de cărți, dar fără jokeri. Jucătorul trebuie să așeze toate cărțile din pachet pe 4 coloane, separându-le în funcție de simbol și ordonându-le în ordine descrescătoare, de la As la K. Pentru a face asta, are la dispoziție alte 7 coloane, unde se află câteva cărți, pe care poate așeza cărți în ordine descrescătoare, cu condiția de a alterna de fiecare dată culorile cărților. Există un teanc de unde poate să tragă cărți, precum și o linie unde le va așeza (cu fața în sus) pe cele trase pe care nu le-a folosit.

Fiecare joc are aproximativ 80% șanse de reușită, cu condiția ca jucătorul să nu rateze nici o mișcare. Asta înseamnă că majoritatea jocurilor se vor încheia cu succes, însă cele în care utilizatorul se va împotmoli contribuie la menținerea interesului față de joc. Un joc durează, în medie, aproximativ 10 minute, așa că poate fi practicat pe mobil în timp ce se așteaptă rândul sau se călătorește.

Blackjack

Blackjack-ul datează din secolul al XVII-lea, întrucât a fost menționat în celebrul roman al lui Miguel Cervantes, Don Quijote, însă la acea vreme jocul se numea „21”. Numele pe care îl folosim cu toții astăzi provine de la un pariu special pe care îl ofereau anumite cazinouri în trecut: casa plătea 10 la 1 pentru cei care obțineau punctajul maxim și aveau în mână un „black jack”, care în traducere înseamnă valet negru. Ulterior, această recompensă a fost scoasă, însă numele jocului ă rămas același.

Astăzi, blackjack-ul este cel mai popular joc de cărți din lumea cazinourilor. Chiar dacă mai mulți jucător se pot așeza la aceeași masă, fiecare participant concurează numai cu dealerul și nu este influențat deloc de ceea ce fac ceilalți. Scopul jocului este obținerea a unui scor mai bun decât cel al dealerului, însă nu mai mare de 21 de puncte.

Jucătorul poate să ceară cărți sau să se mulțumească cu cele două cărți primite inițial, însă are și câteva alte opțiuni, cum ar fi dublarea sau asigurarea. Atunci când dublează miza, jucătorul decide să mai tragă o singură carte, iar atunci când dealerul are un As, jucătorul se poate gândi să apeleze la asigurarea la blackjack, adică să parieze încă jumătate din miza inițială pe faptul că dealerul are blackjack – pariu care plătește 2 la 1.

Macao

Înainte ca jocurile video să devină atât de populare, Macao era unul dintre cele mai îndrăgite jocuri din România. Este un joc de cărți extrem de dinamic, în care este nevoie de cel puțin doi jucători. Fiecare participant primește câte 5 cărți și pentru a câștiga, trebuie să fie primul care rămâne fără nici o carte în mână.

Prima carte din teancul rămas se întoarce cu fața în sus, iar jucătorii trebuie să așeze, pe rând, câte o carte care să aibă același simbol sau aceeași valoare cu cea de dinainte. Așii schimbă semnul de jos, pătrarii îl obligă pe următorul să stea o tură, în timp ce cărțile 2, 3 și jokerii îl fac pe următorul să tragă un număr de cărți (asta dacă acesta nu pasează pedeapsa folosind o carte din aceeași categorie).

Despre Redacția ProAlba 33668 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*