290 de persoane din sistemul medical imunizate în Alba, în a doua zi a campaniei de vaccinare anti-COVID. DSP a recepționat a doua tranșă de vaccin

Marți, 5 ianuarie 2021, în a doua zi a campaniei de imunizare anti-COVID, în județul Alba au fost vaccinate 290 de persoane din sistemul medical județean. Potrivit datelor transmise de centrele de vaccinare nici o doză nu a fost irosită. La Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia au fost imunizate ieri 125 de cadre medicale (miercuri sunt programate să se vaccineze 180 de persoane); la Spitalul Municipal Aiud s-au vaccinat ieri 60 de persoane (miercuri sunt programate 77 de persoane); la Spitalul Municipal Blaj s-au imunizat ieri 40 de persoane iar azi sunt programate să se vaccineze alte 40 (dintre persoanele vaccinate luni, una a prezentat cefalee și dureri musculare care au cedat însă la analgezice); La Spitalul Municipal Sebeș s-au vaccinat marți 35 de persoane iar pentru azi, 6 ianuarie, sunt programate alte 35; la Spitalul Orășenesc Cugir s-au înregistrat marți 30 de vaccinări, alte 30 de persoane fiind programate pentru azi. La Abrud și Câmpeni ieri nu au avut loc vaccinări anti-COVID. La Spitalul Orășenesc Câmpeni sunt progranate să se imunizeze azi 5 persoane.

Având în vedere ritmul susținut de vaccinare de la nivelul județului, ieri a fost lansată o nouă comandă iar azi-noapte la ora 3.00 la DSP Alba a sosit a doua tranșă de vaccinuri anti-COVID marca Pfizer. Este vorba despre 131 de flacoane totalizând 655 de doze ce vor fi utilizate tot pentru prima fază a vaccinării, dedicată personalului medical. Distribuția acestora către centrele de vaccinare a început azi-noapte și s-a încheiat în această dimineață, astfel: Spitalul de Urgență Alba Iulia – 320 de doze;Spitalul Municipal Aiud – 105 doze; Spitalul Municipal Blaj – 90 de doze; Spitalul Municipal Sebeș – 85 de doze; Spitalul Orășenesc Cugir – 30 de doze; Spitalul Orășenesc Câmpeni – 15 doze; Spitalul Orășenesc Abrud – 10 doze.

 

Despre Redacția ProAlba 32750 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*