27 de recepționeri, pregătiți pentru piața muncii

Asociația Pakiv România, împreună cu partenerul său Synthesis Management Consultants – SMC, a organizat miercuri, 23 mai 2012, examenul de absolvire pentru 27 de persoane care au urmat cursuri de formare profesională în meseria de recepționer de hotel în cadrul proiectului ”Măsuri integrate în domeniul turismului”.

Cursul s-a desfășurat pe o perioadă de trei luni, la Baia de Arieș, beneficiarii parcurgând 360 de ore de pregătire, teoretică și practică. Cursații au finalizat formarea profesională prin susținerea unui examen care a cuprins o probă teoretică și una practica. Din comisia de examinare au făcut parte evaluatori desemnați de Consiliul Național de Formare a Adulților.

Acesta este prima grupă de absolvenți a cursului de formare profesională în meseria de recepționer din cele două prevăzute în cadrul proiectului. Până în acest moment au fost pregătite profesional și certificate CNFPA un număr de 50 de persoane pentru ocupația de lucrător în pensiune.

În perioda următoare alte 125 de persoane din Alba Iulia, Sebeș, Aiud și Cugir vor urma cursuri de formare pentru ocupațiile recepționer de hotel, ghid turistic și agent de turism.

Proiectul ”Măsuri integrate în domeniul turismului” pune de dispoziția angajatorilor din domeniul turismului și a persoanelor aflate în cautarea unei slujbe o bursă electronică a locurilor de muncă, unde cererea și oferta se pot întâlni. Astfel, accesând www.pakiv-turism.ro/bursa angajatorii își vor putea recruta personal calificat în meserii din domeniul turismului. Bursa electronică, ce va deveni operațională până la începutul lunii iunie, va cuprinde pentru început CV-urile persoanelor pregătite profesional prin proiectul ”Măsuri integrate în domeniul turismului”.

Proiectul ”Măsuri integrate în domeniul turismului” este finanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.

aracer.mobiанонимайзер для одноклассников бесплатно зеркало

Despre Redacția ProAlba 35073 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

1 Comment

  1. buna seara ,vrem sa stim cand se vireaza bani in cont la cei care au urmat crsu de receptioner din baia de aries?cursul sa terminat in luna mai…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*