18-19 mai: Acțiune de colectare a deșeurilor electrice și electronice din Municipiul Alba Iulia

Protejează-ți sănătatea și mediul în care trăiești! Participă la acțiunea de colectare a deșeurilor electrice și electronice din Municipiul Alba Iulia, care va avea loc în perioada 18-19 mai. Organizatorii campaniei, Primăria Municipiului Alba Iulia și Serviciul Local de Colectare Alba, oferă cetățenilor servicii gratuite de colectare a deșeurilor electrice. Acțiunea are și caracter educativ cu privire la importanța colectării aparatelor electrice vechi sau stricate, fiind susținută de Asociația Română pentru Reciclare – RoRec.

Cum colectăm DEEE?

În perioada 18-19 mai, cetățenii din Alba Iulia și din împrejurimi au ocazia să scape corect de deșeurile de echipamente electrice și electronice, trimițându-le la reciclare! Iată cum va decurge programul acțiunii de colectare: vineri, 18 mai, mașina de colectare va circula prin localitățile Bărăbanţ, Miceşti, Oarda, Pâclişa și va face preluări de deșeuri electrice de la populație, iar sâmbătă,19 mai, între orele 9.00-17.00, trei puncte de colectare provizorii îi așteaptă pe cetățeni să aducă deșeuri electrice, becuri sau baterii, spre a fi colectate selectiv și trimise la reciclare. Aceste puncte vor fi amenajate în următoarele locuri din oraș:

Cartier Cetate: Bd.Transilvania, zona BCR

Cartier Centru: zona Taxe și Impozite Locale

Cartier Ampoi 3: zona magazinului Dacia

Pentru deșeurile electrice predate, cetățenii pot câștiga, prin tragere la sorți, unul dintre premiile oferite în cadrul unei tombole ce va fi organizată cu ocazia acestei acțiuni de colectare. Tombola va avea loc pe 21 mai 2018, la Primăria Municipiului Alba Iulia, începând cu ora 12.00. Premiile sunt: un frigider, un cuptor cu microunde digital, două cafetiere, două mixere și două fiare de călcat.

Colectarea deşeurilor electrice este un proces simplu, atât pentru cetăţeni, cât și pentru persoanele juridice! Serviciul Local de Colectare Alba Iulia, prin numărul apelabil gratuit TelVerde 0800 444 800, asigură permanent preluarea gratuită a deșeurilor electrice grele sau voluminoase, direct de la domiciliu, sediu de firmă sau instituţie, prin simpla programare telefonică. Persoanelor juridice li se oferă documentele necesare de casare.

De ce trebuie să colectăm DEEE?

Studiile arată că în societatea de astăzi sunt mai multe aparate electrice – cum ar fi telefoane mobile, computere sau televizoare – decât oameni. Se estimează că până în 2020 fiecare om va deține, în medie, 6 aparate. În ultimii 10 ani, achiziția de aparate noi a crescut exponențial, ceea ce este un lucru foarte bun, căci fără tehnologie nu am ține pasul cu vremurile.

Legislația specifică și obligativitatea colectării selective a DEEE au ca motivații principale protecția mediului, a sănătății populației și a resurselor pământului de efectele negative, iremediabile, ale deșeurilor electrice, mai ales în contextul unei creșteri continue a numărului de aparate electrice existente în casele oamenilor. Deşeurile electrice au în structura lor componente non-biodegradabile, ce conţin substanţe toxice. Ajunse la groapa de gunoi sau în natură, aceste substanţe poluează solul, aerul şi apa, ne afectează tuturor sănătatea.

Alege să respecți nu doar legislația, ci întreaga comunitate din care faci parte și, mai ales, mediul înconjurător – colectează deșeurile electrice! Fii mereu informat – intră pe http://www.rorec.ro, http://www.colecteaza.ro și pe http://www.facebook.com/asociatiarorec.ro.

Persoana de contact: Claudia Nemeth

Telefon: 0756 026 916

 

 

 

Despre Redacția ProAlba 32751 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*