12 septembrie: „Mamut Bike Race” la Alba Iulia. Ia-ți bicicleta și vino să pedalezi în Cealaltă Capitală. Vă așteaptă un traseu superb de 30 de kilometri

mamut bike raceUn nou concurs de ciclism? Nu. E mai mult de atât. Este un nou mod de a împrieteni mișcarea cu explorarea unei noi piste, numită de pasionați Transalpina bicicliștilor, de a îmbina distracția cu protejarea mediului înconjurător și de a contopi aventura cu autodepășirea. Toate într-o competiție din categoria cross-country, destinată în principal sportivilor amatori, suficient de bine pregătiți în abordarea traseelor montane.

Concursul, organizat de Bicheru Cycling în colaborare cu Primăria Municipiului Alba Iulia, se va desfășura pe un singur traseu, considerat de dificultate medie, pentru bicicliști amatori, suficient de bine pregătiți în abordarea traseelor de acest tip. Traseul de concurs va fi definitivat şi anunțat cu cel puțin 3 săptămâni înainte de data concursului, până la data de 23 august 2015. Lungimea traseului de concurs este de aproximativ 30 km, iar diferența de nivel pozitivă de maxim 1000m.

„Este o initiativa pe care am primit-o cu bucurie. Realista, cu un scop bine determinat, acela de a pune in evidenta printre cei pasionati, unul dintre cele mai frumoase trasee de ciclism din Romania. Organizatorii sunt localnici care, pe langa pasiunea pe care o au, au inteles ca asa ceva merita promovat, iar acest gen de competitie poate arata un alt mod de a vizita Alba Iulia. Este adevarat, e drum lung pana la a ajunge sa rivalizam cu alte competitii de acest gen, dar startul se da onorant.”, a spus Mircea Hava, primarul municipiului Alba Iulia.

Evenimentul, programat pentru data de 12 septembrie 2015, este o competiție outdoor desfășurată în mare parte prin pădurea din apropierea municipiului Alba Iulia. Traseul va include zone de asfalt (noua pistă de biciclete), pământ, pietriș, bolovăniș și iarbă (drumuri forestiere și poteci turistice). Parcurgând traseul vei ajunge în zone de belvedere asupra orașului, cât și pe vârful Mamut (altitudine 765m), cu o excelentă panoramă spre Pietrele Ampoiței și Piatra Craivii. Desfășurarea evenimentului are loc cu plecare de la baza de agrement din zona Mamut, construită pentru a oferi albaiulienilor şi turiştilor un spaţiu amenajat pentru picnic şi recreere.

Categoriile de concurs sunt Masculin (14-18 ani, 19-29 ani, 30-39 ani, 40+) și Feminin (14-29 ani, 30+).  Se fac clasamente pentru categoriile specificate, precum și un clasament general. Se premiază primii trei clasați la fiecare categorie. Se acordă premii în bani, diplome și medalii, precum și eventuale produse oferite de către sponsori și parteneri.

Programul concursului:

8.00 – 10.00 – Ridicare pachete de concurs

Înscrieri la fața locului

10.00 – 10.30 – Ședință tehnică cu toți participanții

10.45 – Alinierea concurenților la start

11.00 – START Mamut Bike Race

12.15 – Așteptarea primilor concurenți

15.00 – Premierea

Detalii suplimentare se pot obține pe site-ul competiției, respectiv pe pagina de facebook dedicată evenimentului

Despre Redacția ProAlba 31360 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*