10 locuințe modulare au fost scoase de la Rezervele de Stat pentru familiile sinistrate din județul Alba

În urma solicitării transmise în timpul videoconferinței pe tema efectelor fenomenelor hidro-meteorologice severe care a avut loc ieri, 3 iunie, la sediul MAI, 10 locuințe modulare au fost transportate în comuna Săsciori din județul Alba pentru 10 familii ale căror case au fost distruse complet sau aproape complet în urma inundațiilor din ultimele zile.

Familiile sinistrate, formate din peste 40 de adulți și copii, se vor putea muta chiar mâine în locuințele modulare. Acestea vor fi racordate la rețeaua de alimentare cu curent electric și au dotările necesare pentru a putea fi locuite (paturi, aragaz, butelii etc.)

Cele 10 locuințe modulare au fost puse la dispoziție de Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale, în baza aprobării guvernului.  Transportul s-a făcut prin grija ANRS, care va suporta și cheltuielile aferente, în limita bugetului aprobat.

În cadrul comandamentului de luni, ministrul afacerilor interne, Carmen Dan, a solicitat prefecților din județele afectate de inundații să urgenteze evaluarea pagubelor, acolo unde situația hidro-meteorologică permite, pentru a putea solicita de la nivel central ajutoare de urgență pentru populație, inclusiv locuințe modulare.

Aproximativ 18.700 de angajați ai MAI au intervenit în ultimele zile, împreună cu autoritățile locale, în sprijinul comunităților afectate de fenomenele hidro-meteorologice periculoase. Efectivele vor rămâne mobilizate în zonele cu probleme până la normalizarea situației și înlăturarea efectelor inundațiilor.

 

 

Despre Redacția ProAlba 30767 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*