1 aprilie, la Alba Iulia: Concert extraordinar susținut de Kamerata Kronstadt, sub bagheta dirijorului Cristian Oroșanu

Pe 1 Aprilie, în pragul Săptămânii Patimilor, harul muzicii atinge Alba Iulia printr-un concert extraordinar despre iubire, smerenie și iertare. Kamerata Kronstadt, sub bagheta dirijorului Cristian Oroșanu, susține la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia, un recital puternic, precum o rugăciune, pregătind sărbătoarea celui mai mare miracol al creștinismului – Învierea lui Hristos.

Soprana Diana Tugui și mezzosoprana Iulia Merca vor înălța imnurile iubirii și iertarii într-un program muzical special, ce va include “Ultimele Șapte cuvinte ale Mântuitorului Pe Cruce” de Joseph Haydn si “Stabat Mater” de Giovanni Battista Pergolesi.

Concertul începe la ora 18.00 iar intrarea este liberă

Kamerata Kronstadt este o orchestră de cameră tȃnară și dinamică, ce a luat fiinţă din dragoste și dăruire pentru muzică, dezvoltând un ambiţios proiect cultural, plin de energie și dragoste pentru public. Sub bagheta maestrului Cristian Oroşanu, Kamerata Kronstadt a creat o serie de concerte – eveniment (unele aflate sub egida unor festivaluri ca Nuit des Instituts Culturel Européens, Festivalul International „George Enescu”, Festivalul Meridian, Festivalul Mozart, Festivalul Vacanțe Muzicale, Musica Barcensis, Classisc for Pleasure sau Musica Coronensis), avȃnd ca invitaţi soliști deosebiţi, dintre care amintim violoniștii Alexandru Tomescu, Răzvan Stoica, Gabriel Croitoru, Stefan Tarara sau Rebekka Hartmann, pianistul Horia Mihail, violoncelistul Răzvan Suma, artistii lirici Leontina Vaduva si Robert Nagy, dar si din sfera mai putin clasica, Alexandra Fits si Analia Selis.

Soprana Diana Tugui este solistă a Teatrului Liric, are numeroase colaborări cu Filarmonica Oltenia, dar şi cu instituţii similare din ţară, cu premii şi roluri în opere de invidiat. Este laureată a unor importante concursuri internaţionale, din care amintim: Marele Premiu la Concursul Internaţional de Lied „Ionel Perlea” 2001, Premiul III la Concursul Internaţional de Canto „Jaume Aragall” 2008, Premiul I la Concursul International de Canto „Vox Artis” 2012, Premiul I la Concursul Internaţional de Canto „Elena Teodorini” 2013.

Iulia Merca este solistă a Operei Române din Cluj-Napoca. În 2009 a fost finalista celei de-a doua ediţii a concursului internaţional de canto “Mezzo Television Festival & Competition” din Szeged, evoluând alături de compania de opera “Dicapo Opera New York” în premiera europeană “Emmeline” de Tobias Picker, transmisă în direct de către Mezzo Tv în peste 40 de ţări.

Artist cu o ascensiune rapida a carierei de dirijor ce i-a adus aprecieri chiar si la nivel international, Cristian Orosanu s-a remarcat prin inteligenta artistica, gestica eleganta si clara si cunoasterea in detaliu a fiecarei partituri abordate. Mai intai instrumentist in cadrul Orchestrei Nationale Radio, Cristian Orosanu a debutat in calitate de dirijor la Opera Nationala Romana din Cluj, in 1998, pentru ca apoi sa devina colaborator frecvent al Operei Nationale Bucuresti (din 2002) si dirijor permanent al Filarmonicii din Brasov (din 2004). In plan international, Cristian Orosanu are o cariera aflata in continua ascendenta, ultimii ani aducandu-i aparitii la pupitrul unor ansambluri de prestigiu precum Orchestre de Paris, BBC Scotish Orchestra, Tonhalle Orchestra, Deutsche Symphonie Orchester Berlin sau Orchestra Nationala din Porto.

 

 

Despre Redacția ProAlba 30705 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*