„Cântaţi Domnului cu bucurie”: Festival de pricesne, ediția I

În perioada 26-27 mai 2012, de la ora 20.00,  la Catedrala Arhiepiscopală din Alba Iulia, se va desfășura prima ediție a Festivalului de Pricesne, intitulat „Cântați Domnului cu bucurie”.

Prima seară este rezervată grupurilor tradiționale, care pe lângă repertoriul folcloric cunoscut, interpretează și pricesne minunate închinate Domnului și Maicii Sale Sfinte. Astfel, îmbrăcați în portul străvechi românesc, vor păși cu smerenie în Catedrala Reîntregirii și vor aduce Slavă lui Dumnezeu:  Grupul vocal bărbătesc „Sâncelenii” din Sâncel, Grupul folcloric mixt „Dor de pe Târnavă” din Cetatea de Baltă, Grupul vocal al Bisericii Ortodoxe din Biia, Grupul vocal feminin „Doruri tărtărene” din Tărtăria și Corul Bisericii Ortodoxe „Naşterea Domnului” din Galda de Jos, toate aceste grupuri fiind foarte apreciate pentru deosebita activitate desfășurată de-a lungul timpului.

A doua seară de festival este rezervată copiilor, programul de pricesne fiind asigurat de aproximativ 150 de elevi din cadrul celor şase cercuri pedagogice ale judeţului Alba: Alba Iulia, Sebeș, Cugir, Aiud, Câmpeni și Blaj. Însoțiți de dascălii lor, copiii, îmbrăcați în frumoasele straie populare, vor  prezenta, timp de o oră,  un program de pricesne, cu mult talent și dăruire.

Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Alba, prin Asociația Artă și Tradiții Meșteșugărești Alba(ATMA),  Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia, Inspectoratul Școlar Județean Alba și Asociația Doxologia.

aracerbesplatno vzlom odnoklassniki

Despre Redacția ProAlba 35073 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*