PES Activists Alba, o organizație tânără, în creștere!

Organizația județeană a PES Activists Alba și-a ales, în urmă cu câteva luni, noua echipă de conducere, formată din tineri cu viziuni și valori pro-europene, interesați de programele Uniunii Europene, de dezvoltarea României și deopotrivă a județului în care trăiesc. PES Activists România este organizaţia în care membrii şi simpatizanţii de stânga din România pot activa direct la nivelul politicii europene, prin intermediul Partidului Socialiştilor Europeni (PES) şi reţelei de simpatizanţi existentă la nivelul tuturor ţărilor membre UE. Pentru a deveni membru PES Activists trebuie doar să fii interesat de teme europene şi să împărtăşeşti valorile stângii europene.

Corneliu Mureșan președinte-coordonator PES Activists Alba: ”M-am alăturat acestei structuri încă de la înființarea sa, considerând că apartenența la Uniunea Europeană este o oportunitate. Încă de la începutul aderării, orice tânăr s-a putut bucura de ceea ce nu au avut generațiile anterioare-respectiv libertatea de mișcare în spațiul comunitar- ceea ce a născut șanse de dezvoltare socială, economică, turistică etc. Avem, astfel, în egală măsură și responsabilitatea implicării”.

Camelia Tomuș, secretar executiv: ”Mi-am îndreptat atenţia asupra acestei structuri pro-europene în primul rând pentru că fac parte din categoria celor tineri şi în al doilea rând pentru că am fost interesată de felul în care sunt catalogaţi tinerii din spaţiul european românesc şi de felul în care Uniunea Europeană sprijină diverse programe destinate tinerilor (Erasmus+, Start-Up Nation). Avantajele UE: oamenii au dreptul de a trăi, de a munci și de a studia în oricare dintre țările UE pe care le aleg, iar pentru a traversa granițele dintre majoritatea țărilor UE nu este nevoie de pașaport”.

Iulian Bunea, vicepreședinte: ”Am intrat în această echipă la invitația colegului și bunului prieten Corneliu Mureșan, alături de care, timp de 10 ani, am construit și promovat stânga românească la nivelul județului Alba. Acest nou proiect pentru mine, stânga europeană, Pes Activists Alba, reprezintă o mare onoare și responsabilitate acordată de către coordonatorul Pes Activists România, Victor Negrescu, generației tinere, de a se dezvolta, de a cunoaște și a aplica metodele sănătoase practicate la nivelul Uniunii Europene. Am încredere în Victor Negrescu că va reprezenta, din nou, cu onoare și mândrie, județul Alba și România la alegerile europarlamentare din acest an”.

Mihălțan Adrian, vicepreședinte: ”Sunt un pro-european convins că autoritățile locale din Romania au nevoie în continuare de bani europeni pentru a aduce  bunăstare tuturor romanilor”.

Radu Călin, vicepreședinte: ”M-am alăturat echipei PES Activits deoarece îmi doresc să înțeleg care sunt valorile și principiile europene pe care eu și alți tineri le dorim, să mă implic pentru a sprijini România să urmeze calea cea mai bună”.

Adrian Păștină, vicepreședinte: ”În urmă cu 7 ani m-am identificat cu valorile PES, devenind membru al acestei organizații pro-europene. Acum, făcând parte din echipa PES activists România, mai mult ca oricând, putem promova <Noul contract social pentru Europa>,  care propune o Europă puternică, unită, liberă și democratică, o Europă a egalității de șanse și a solidarității pentru cei mulți și nu în ultimul rând, o Europă bazată pe progres, pe sustenabilitate ecologică și cu un plan pentru TINERET.”

Matei Ioan, vicepreședinte: ”Europa Unită este soluția ideală pentru dezvoltare și conviețuire. Un bun român este pro-european!”

Borgogni Boghici Adriana Elena, vicepreședinte: ”Împreună suntem în Uniunea Europeană pentru: standarde educaționale înalte, programe și proiecte de monitorizare și dezvoltare a învățământului, valori europene, bunăstare generală și fericire personală”.

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 29666 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

3 Comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*