
Numărul de șoferi este în continuă creștere în România, iar mulți dintre ei, odată ce se vad cu permisul obținut, se gândesc să își cumpere o mașină. Și pentru ca un începător are nevoie de mai multe ore de condus pentru a-și forma un stil al său, cea mai buna opțiune este achiziționarea unui autoturism la mâna a doua.
Dacă te afli în această situație, poți face mai multe greșeli. Mai jos prezentate câteva dintre cele mai puțin frecvente, la care poate nici nu te gândești.
Cele mai puțin frecvente greșeli pe care le poate face un începător când își cumperi o mașină la mâna a doua
1. Nu verifică istoricul mașinii alese
Există destul de multe sfaturi despre tipul de mașină care i se potrivește unui șofer începător, acesta fiind bombardat cu informații din toate părțile, însă problema este alta.
Un autovehicul la mâna a doua poate ascunde diverse probleme tehnice sau se poate să fi fost accidentat și avariat destul de puternic și reparat înainte de a fi pus la vânzare. De aceea, una dintre greșelile făcute de un șofer începător este să nu verifice istoricul mașinii alese și să meargă doar pe sfaturile altora.
Există diverse căi de a verifica un autovehicul, așadar, evită să faci aceasta greșeală și încearcă să afli cât mai multe despre istoricul mașinii pe care vrei să o cumperi. Având în vedere că statisticile arată că peste 78% dintre autoturismele înmatriculate în România în 2019 aveau peste 10 ani vechime, iar numărul de accidente a crescut ușor, nu vei vrea să faci parte din această categorie.
2. Se concentrează doar pe lucrurile esențiale
Printre acestea se numără schimbarea distribuției și a celor mai comune consumabile auto, precum uleiul și filtrele, însă întârzie pe cât posibil înlocuirea cauciucurilor. Astfel, merge pe ideea poate face această operațiune la venirea anotimpului rece sau cald, în funcție de momentul anului în care a fost cumpărată mașina.
Ar trebui să ai în vedere schimbarea anvelopelor la scurt timp după cumpărarea mașinii, deoarece cele noi te vor ține câteva sezoane bune. În cazul cauciucurilor de iarnă, le poți lua încă din timpul verii, când ai mari șanse să fie la prețuri foarte bune. Și inversa fiind valabilă, iar dacă nu ești convins, poți intra pe site pentru a vedea ofertele.
3. Ține prea mult cont de părerile altora
Una din greșelile mai puțin cunoscute pe care le poate face un șofer începător este să ceară foarte multe păreri. Știi bine însă, ca fiecare are stilul său de condus și preferințele sale în materie de autoturisme, care, de cele mai multe, ori nu se vor potrivi cu ale tale.
Ceea ce poți face, în schimb, este să conduci diverse mașini pentru a vedea în care te simți cel mai confortabil și abia apoi să iei o decizie.
Cumpărarea unei mașini second hand de către un șofer începător trebuie făcută cu responsabilitate pentru a evita aceste greșeli.
Sursa foto: Pixabay.com/ro
Fii primul care comentează