Raportul de activitate al consilierului local PNL Nicolae Iacșa pentru anul 2018

Reprezentarea comunitati si a concetatenilor tai este una din cele mai onorante activitati ale vieti publice si politice. Functia publica iti ofera sansa de a gasi solutii pentru rezolvarea problemelor ridicate de ceteteni..O alta premisa a alesului local este de a sustine interesele comunitati si a concetatenilor pe care ii reprezinti.In baza acestor conceptii,compatibile cu prevederile legii nr. 215/2001, actualizata in 2018, privind administratia publica locala si cu Statutul alesilor locali mi-am desfasurat activitatea in anul 2018 urmarind aceleasi deziderate din anii precedenti: 2012, 2013, 2014, 2015,2016,2017.

 1. ACTIVITATEA DE INFORMARE SI INITIATIVA COMUNITARA

Un consilier local trebuie sa reuseasca sa se informeze asupra problematicilor comunitatii pe care o reprezinta si sa puna interesele comunitati pe primul loc.In acest sens in anul 2018 am participat  la toate  sedintele de consiliul local la care am fost convocat, respectiv 9 sedinte ordinare si 2 sedinte extraordinare. Sunt presedintele comisiei pentru activităţi social-culturale, culte, învăţământ, sănătate, familie şi sport.

Ca si presedintele al comisiei pentru activităţi social-culturale, culte, învăţământ, sănătate, familie şi sport am comvocat sedinta comisei cand a fost un proiect care necesita avizierea  comisiei.

Activitatea mea s-a desfasurat prin initiative, interpelari si sustineri de pozitie in toate sedintele de Consiliul local dupa cum urmeaza:

 1. Am sustinut proiectele de hotarare initiate si care au reprezentat interesul cetatenilor si al comunitati.
  2. Am sustinut prelungirea proiectului de asfaltate si modernizare  de la locul zis”La Cruce”pana la locul numit “ Dura” sau pana la cetateanul Dragan Dan prin accesarea unui proiect European( proiect aprobat, urmeaza sa se inceapa lucrarile).
  3. Am solicitat permanent stadiul demararii proiectului de modernizare si asfaltare de la locul zis”La Cruce”pana la locul numit “ Dura” sau pana la cetateanul Dragan Dan .

4 .Am sustinut  exploatarea rationala si echilibrata a masei lemnoasa de pe raza comunei Cricau( pana la producere calamitatilor din 22.06.2017).

 1. Am sustinut decolmatarea iazului ( de la Stefan a lui Lazaruc pana la Vlad Cornel, fosta moara pentru cereale) care deserveste mai multi cetateni in zona de sus a satului Cricau.
 2. Am adus la cunostinta factorilor decizionali ca animalele salbatice ataca culturile agricole ale cetatenilor din satul Cricau in zona “Faţa”si produc pagube insemnate.(Exemplul la cultura lui Sandru Nicolae).
 3. Am solicitat aducerea de pietris (macadam) pe drumul zis “Pe Deasupra” pana la cetateanul Dragan Dan.
 4. Am solicitat permanent rezolvarea oricarei probleme care s-a ivit in zona din parte de sus a satului Cricau.
 5. Am sustinut finantarea Biserici Ortodoxe Cricau prin alaocarea de fonduri necesare pentru reabilitarea celor doua biserici.
 6. Am supus atentiei administratiei locale reabilitarea drumului din Craiva de la cetateanul Daramus Nelutu(Calea Gorgoanelor).
 7. Am sesizat îndreptarea căi de acces ce leaga drumul zis “Pe Deasupra” cu drumul “Pe Vale”pe langa proprietatea cetateanului Rusan Nicolae (sustinut si in 2017).
 8. Am sustinut toaletarea arborilor de pe strada “Pe Deasupra” din satul Cricau.
 9. Am sustinut in cadrul Consiliului de Administratie al Școlii Gimnaziale ”Decebal” Cricău necesitatea studieri ca prima limba de studiu straina sa fie limba engleza;(sustinut si in anul 2014).
 10. Am sprijinit conducerea scoli gimnaziale in realizarea obiectivelor propuse pentru anul 2018.
 11. Am sustinut conform noi legi Nr. 215/2001 actualizata in 2017, modificarea indemnizatiei de consilier doar cu 7% , nu cu 10% cat era pragul maxim.
 12. Am sustinut necesitatea infintari unui cabinet stomatologic pe raza comunei Cricau.
 13. Am participat cu abnegatie in data de 22.06.2018 cand au avut loc calamitatiele produse de inundatiile in comuna Cricau, pentru centralizarea si indentificarea pagubelor produse locuitorilor din zona de sus a satului.
 14. Am sustinut ca terenul care se afla la fostele grajduri ale CAP Tibru aflat in proprietatea comunei Cricau sa fie concesionate unui investitor local sau strain pentru a demara o investitie pentru creearea de locuri de munca.
 15. Am sprijint si ajutat atat cat am reusit  pe unii cetateni care au avut de sufetit in urma indundatiilor din satul nostru.(campanie de promovare si ajutorare, mobilier,etc). M-a preocupat si ma preocupa accesarea a cat mai multe proiecte din fondurile structurale pentru dezvoltarea comunei  si satisfacerea nevoilor care privesc comunitatea noastra.
 1. ACTIVITATEA CULTURAL –EDUCATIVA SI RELIGIOASA

Pe langa activitatea curenta am considerat ca este fundamentala si esentiala activitatea mea culturala,educativa si religioasa in interesul comunitati noastre.

Ca si consilier parohial in cadrul Comitetului  Biserici Ortodoxe Cricau am sustinut si sustin in continuare pe preotii parohi Medrut Petru si Bufnea Cosmin din  Parohia Ortodoxa Cricau care au reusit sa finalizeze amenajarea capelei mortuare de pe langa Biserica Ortodoxa Cricau si de asemenea refacerea picturi si a mobilierului de la Biserica din vale, iar acum se afla in lucru Biserica din deal urmand ca anul acesta sa se finalize.

Am participat la evenimentele organizate  de Biserica Ortodoxa din Cricau.

CONTACTELE CU CETATENII

Am avut o activitate sustinuta de intalniri  cu cetatenii  din Comuna Cricau.Cu acesata ocazie am aflat despre multitudinea problemelor cu care concetatenii mei se confrunta,prin urmare am avut interpelari in sedintele de Consiliu local pentru rezolvarea acestor  probleme.

Prin atitudinea mea civica voi face  posibil sa sensibilizez prin opinia mea factorii responsabili pentru rezolvarea problemelor care il priveste pe cetateni in interesul lor si al comunitatii. Pin urmare sper sa duc la indeplinire cu cinste si cu demnitate acest mandat si castigati sa fie concetatenii mei si intreaga comnunitate. 

 1. RELATII EXTERNE 

In calitate de reprezentant al PNL Cricau m-am implicat cu abnegatie pentru a promova valorile si principiile  Partidului National Liberal la nivel local si judetian participand la o serie de evenimente desfasurate de PNL ALBA. In viitor voi continua sa promovez cu daruire si devotament valorile si principiile Partidului National Liberal pentru a fii cunoscute si apreciate de  toti cetatenii comunei Cricau. 

In loc de concluzii

In acest un an  de mandat de consilier local PNL am incercat si cred ca am reusit sa reprezint interesele comunitati din comnuna Cricau, cetateni care cred in libera initiativa, proprietate, cultura, religie, educatie civica si care sa simta ca cineva ii reprezinta si ii sprijina in nevoile lor.

Speranta mea este sa pot reprezenta cu cinste si cu demnitate pe toti care au incredere in mine. Sper din tot sufletul sa fiu in continuare  mereu in ajutorul celor care au nevoie de mine ,sa-i sprijin, să pun intotdeauna interesele si nevoile lor si ale intregi comunitati pe primul loc . Dintotdeauna m-a calauzuit: credinta in Dumnezeu, dreptatea si spiritul de intelegere si intrajutorare a semenilor mei.

Doamne ajuta-ne!

 

 

DATA: 08.01.2019                                                                      Prof. NICOLAE IACȘA,

Consilier Local P.N.L.

 

Despre Redacția ProAlba 30185 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

2 Comments

 1. aFrumoasa activitate va felicit ;DAR la punctul 1 faceti afirmatia ca ati sustinut proiectele care erau in interesul comunitati (adica a tuturor locuitorilor comunri CRICAU ) foarte bine dar la punctul doi si trei spuneti cu subiect si predicat ca ;2. Am sustinut prelungirea proiectului de asfaltate si modernizare de la locul zis”La Cruce”pana la locul numit “ Dura” sau pana la cetateanul Dragan Dan prin accesarea unui proiect European( proiect aprobat, urmeaza sa se inceapa lucrarile).
  3. Am solicitat permanent stadiul demararii proiectului de modernizare si asfaltare de la locul zis”La Cruce”pana la locul numit “ Dura” sau pana la cetateanul Dragan Dan .Acum eu intreb ,numai acel drum e neasfaltat din comuna ? de la cruce pina la marcu le vale ,si altele in Tibru si Craiva nu mai sant ? aici se simte o boala veche a noastra ,cum fiecare trage focul la oala lui . Daca este un proiect acele trebuie sustinut cap coada nu pe bucati .
  Punctul 5. Eu stiu ca iazul cu pricina tine de la Stefan a lui Ghiorghiut pina la Vlad .de la Stefan a lui Lazaruc pana la Vld Cornel, fosta moara pentru cereale) La restul ma abtin . SUCCES.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*