Peste 1.300 de persoane au luat parte la întâlnirile de promovare a proiectului „Sistem de management integrat al deșeurilor în județul Alba”

intaniri promovare proiect deseuri 03Peste 1.300 de locuitori din 46 de localităţi au participat la întâlniri de promovare a proiectului ”Sistem de management integrat al deșeurilor în județul Alba”. Au fost organizate un număr de 58 de întâlniri, urmând ca până la sfârșitul anului 2015 să aibă loc alte 51 de evenimente în restul localităților din județ. Activitatea este parte componentă a contractului de servicii ”Campanie de informare şi conştientizare pentru proiectul Sistem de management integrat al deşeurilor” încheiat în noiembrie 2013 între Consiliul Judeţean Alba şi asocierea formată din firmele Agrafics Communication SRL Bucureşti – Avensa Consulting SRL Iaşi. În total, în contract sunt prevăzute un număr de 109 de acțiuni de promovare în toate cele 77 de unități administrativ-teritoriale din Alba. Scopul acestor întâlniri este acela de informa cetățenii cu privire la modul în care vor fi gestionate deșeurile generate în județ după implementarea proiectului. Oamenii primesc informaţii despre componentele proiectului și sunt sfătuiți cum să colecteze selectiv pe cele patru fracții și cum să composteze individual deșeurile biodegradabile. Întâlnirile se desfășoară la sediul primăriilor sau în școli, cămine culturale, case de cultură și la acestea participă funcționari, aleși locali, elevi și alte categorii de cetățeni. În cadrul acțiunilor de informare directă sunt împărțite participanților pliante, afișe și materiale promoționale.

intaniri promovare proiect deseuri 06Astfel de evenimente au avut loc în municipiile Alba Iulia (2 întâlniri), Blaj, Sebeș și Aiud (2 întâlniri), în orașele Ocna Mureș (2 întâlniri), Cugir, Zlatna, Abrud, Baia de Arieș, Teiuș (2 întâlniri) și Cîmpeni, respectiv în comunele Bucerdea Grânoasă, Cenade, Cergău, Cetatea de Baltă (2 întâlniri), Crăciunelu de Jos, Jidvei (2 întâlniri), Roșia de Secaș, Sîncel, Șona (2 întâlniri), Valea Lungă (2 întâlniri), Berghin, Blandiana, Ceru Băcăinți, Cîlnic, Cut, Doștat, Fărău, Gârbova, Hopîrta, Livezile, Lopadea Nouă, Lunca Mureșului, Mihalț, Mirăslău, Noșlac, Ohaba, Ponor, Rădești, Rîmeț, Rimetea, Săliștea (2 întâlniri), Șibot, Sîntimbru, Șpring și Unirea (2 întâlniri). Tot în cadrul campaniei de informare și conștientizare au mai fost distribuite un număr de 90.000 de fluturași, 83.000 de pliante, circa 1.500 de afișe și aproximativ 3.000 de tricouri, băscuțe și sacoșe.

Proiectul “Sistem de management integrat al deşeurilor în judeţul Alba” este implementat de Consiliul Județean Alba. Valoarea acestuia este de 212.015.115 lei, fără TVA. Valoarea eligibilă, conform POS Mediu, se ridică la 188.313.589 lei, fără TVA. Informații complete despre proiect pot fi obținute pe site-ul www.ecoalba.ro.

Proiect confinanțat din Fondul European de dezvoltare Regională prin POS Mediu.

Despre Redacția ProAlba 40110 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*