(P) Care sunt instalațiile de bază necesare pentru construcția unei hale?

Construcția oricărei hale necesită o pregătire temeinică în prealabil. Dacă dorești să investești într-o lucrare de asemenea anvergură este bine să te documentezi înainte pentru a realiza acest proces în condiții optime. 

Lucrurile pe care ar trebui să le ai în vedere înainte de începerea propriu-zisă a lucrărilor ar fi următoarele organizarea și planificarea documentatiei, obținerea aprobărilor și autorizațiilor necesare ridicării construcției, studii topografice, proiectul tehnic și asigurea prezenței instalațiilor de bază necesare atât construcției cât și în vederea folosirii ulterioare a acesteia. 

Iată care sunt instalațiile de bază fără de care o hală nu se poate construi

Pentru a asigura o bună desfășurare a activității construcției halei, existența unora sau chiar a tuturor instalațiilor de bază trebuie să existe. Instalațiile esențiale sunt cele de canalizare, de curent și evident de apă. Fără acestea nu se poate realiza construcția în condiții optime sau procesul este extrem de mult îngreunat. Trebuie să ne asigurăm în prealabil că acestea sunt funcționale, bine dimensionate pentru o ulterioară instalare a celorlalte, mai puțin emergente.

De asemenea instalațiile sanitare se împart în 2 categorii – cele de interior și cele de exterior

Cele de interior se referă la conductele care transportă apa caldă și cea rece, de obicei prin pereți și care au rolul furnizării apei necesare echipamentelor tehnice folosite la băi, chiuvete și toalete. În cadrul instalațiilor sanitare de interior regăsim și sistemul de canalizare.

Cele de exterior fac legătura dintre canalizare și fosele septice și transportă apa din exterior către hală.

1.Instalațiile de canalizare

Indicat ar fi existența unui grup sanitar funcțional, astfel se poate opta pentru prezența unui foraj, unui branșament electric și a unei fose septice. Materialele din care se realizează conductele și țevile de scurgere trebuie să fie unele rezistente, de aceea o investiție în acest sens este de luat în calcul. La fel trebuie verificat debitul apei și cantitatea maximă pe care o aveți la dispoziție. Pentru a afla mai multe despre cum să construim o hală eficientă, faceți click aici și vă puteți informa mai în detaliu. 

  1. Instalațiile de apă

Începem cu instalațiile de apă rece care se construiesc din țevi rezistente la presiune și corodare, la ruginire și la continua acțiune a apei, pentru aceasta vezi aici țevile laminate de la Nicometaltub, și alegeți în consecință materiale calitative și durabile. Apa rece este cea care alimentează și instalația de încălzire, pe lângă toate locurile în care există robinete, chiuvete și băi.

Instalațiile de apă caldă au specificații diverse, deoarece materialele din care sunt făcute conductele și țevile trebuie să fie rezistente la presiune și la dilatații termice. Aici nu se face rabat la calitate deoarece stricăciunile ulterioare pot fi foarte costisitoare. De avut în vedere și durata de viață a acestora pentru a nu fi nevoie de a interveni constant în schimbarea lor.

Pe lângă toate aceste specificații trebuie să ne asigurăm că materialele din care sunt realizate instalațiile de apă nu afectează în nici un fel calitatea apei potabile.

  1. Instalațiile de încălzire și electricitate

Modul în care amplasăm instalația de încălzire trebuie să fie în conformitate cu proiectul tehnic pentru a fi inteligenți în conservarea căldurii pentru construcții de interior înalte. Conductele folosite să fie calitative, durabile și propagatoare de căldură în mod economic.

Panourile de electricitate trebuie amplasate strategic și ele, ferite de eroziuni și protejate corespunzător de posibilele amenințări externe. Cablurile de curent să fie trase acolo unde este necesar pentru a nu fi nevoite de a se interveni ulterior și a modifica în mod nedorit amplasamentul altor echipamente.

Construirea unei hale constituie un proiect de mare amploare care dacă nu se realizează metodic și având o planificare prealabilă, succesul poate fi precar. Investiția în instalații de bază calitative, durabile și în conformitate cu proiectul dorit este punctul cel mai important de avut în vedere. Așa cum fundația unei clădiri este elementul principal fără de care o construcție nu ar fi posibilă, așa sunt și instalațiile și echipamentele de bază în orice viitoare construcție.

Sursa foto: pexels.com

 

 

Despre Redacția ProAlba 37510 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*