Cu un trecut ce pornește chiar de la 1897, când băile sărate au intrat pentru prima dată într-un proces de amenajare, Ocna Mureș este foarte aproape de a redeveni destinația turistică de altă dată. Complexul balnear modern, care-și va lega din nou destinul cu ocnamureșenii, prin toate beneficiile directe, ar putea fi dat în folosință în luna iunie. Specialiștii în turism pot lua în calcul acest reper calendaristic, având în vedere că în perioada următoare urmează probele tehnologice.
Aproximativ 30 de milioane de lei au fost investiți, într-un parteneriat egal dintre Consiliul Județean și Consiliul Local Ocna Mureș, pentru ca activitatea turistică din zonă să poată deveni semnificativă. Baza de tratament are o suprafață totală de 6400 mp și cuprinde facilități precum: bazine interioare și exterioare cu apă sărată și dulce, zonă de fitness, restaurant, sală de tratament cu nămol, spații pentru proceduri de fizioterapie, recuperare medicală cu un vârf de până la 700 de proceduri pe zi, vara.
Putem spune, în sfârșit, că, la Ocna Mureș, sarea din pământ va fi „sarea-n bucate”: plecând de la locurile de muncă ce vor fi create, până la toate avantajele care decurg dintr-o investiție serioasă. De multe ori, în politică, la câștigarea unei primării, se spune „ne-am luat orașul înapoi”. Ca om de administrație, prefer să spun că am reușit să le redăm ocnamureșenilor posibilitatea de a trăi într-o comunitate prosperă.
Tot în acest an va fi finalizat și complexul sportiv construit în jurul Centrului Balnear. Investiția a fost susținută de către Compania Națională de Investiții (15 milioane de lei) și de Primăria OCNA MUREȘ. Practic, discutăm de peste 40 000 de mp destinați sportului și relaxării, a transmis, joi, Marius Hațegan, vicepreședinte al Consiliului Județean Alba.
Fii primul care comentează