
Asociația Pakiv România, împreună cu partenerul său Synthesis Management Consultants – SMC, organizează luni, 21 mai 2012, la Cugir, deschiderea cursurilor pentru meseria de agent de turism.
În cadrul proiectului ”Măsuri integrate în domeniul turismului”, 25 de șomeri sau persoane aflate în căutarea unui loc de muncă vor parcurge un program de formare profesională care să îi ajute să își găsescă mai ușor un loc de muncă. Cursul cuprinde 360 de ore structurate în două module de pregătire teoretică și practică. În prima parte, cursanții vor învăța tehnica activității în turism, noțiuni de geografie turistică, istoria artei și arhitecturii, comunicare interpersonală, comunicare într-o limbă străină și economia turismului.
În cea de a doua cursului va cuprinde legislația din domeniul turismului, activități de marketing, informatică, precum și activitate practică desfășurată în hotel și restaurant.
La finalul cursului de agent de turism, persoanele care acum se află în căutarea unui loc de muncă vor primi o subvenție în valoare de 875 lei, precum și un certificat emis de Consiliul Național de Formare Pofesională a Adulților și recunoscut de Ministerul Muncii și vor putea să lucreze în agenții de turism sau în unități turistice.
Persoanele care participă la cursuri desfășurate prin proiectul ”Măsuri integrate în domeniul turismului” beneficiază de o gamă largă de servicii parcurgând un proces de informare, selectare, consiliere privind orientarea pe piața muncii și consiliere privind instruirea profesională. Participanții vor învăța să întocmească o scrisoare de intenție, un CV și cum anume să se prezinte în cadrul unui interviu cu un angajator pentru a-și pune calitățile și abilitățile în valoare. După absolvirea cursurilor, beneficiarii vor fi sprijiniți că își caute un loc de muncă de domeniul turismului.
În cadrul proiectului, până în acest moment s-au desfășurat cursuri de pregătire în ocupațiile Lucrător în pensiune și Recepționer la Baia de Arieș și Lucrător în pensiune la Abrud.
În perioda următoare alte peste 100 de persoane din Alba Iulia, Sebeș, Aiud și Cugir vor urma cursuri de formare pentru ocupațiile recepționer de hotel, ghid turistic și agent de turism, iar cel puțin 60 de persoane vor fi plasate pe piața muncii.
Proiectul ”Măsuri integrate în domeniul turismului” este finanțat de Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane.
Fii primul care comentează